Tylko ciekawe ,że zabierają dowody ale na jakiej podstawie?! do sprawdzenia przepuszczalności ,,światła'' muszą mieć specjalny przyrząd z legalizacją itp. Nie mogą zabrać dowodu bo ,,wydaje'' im się że są za ciemne. Na oko to se można co innego oceniać np stan oponysiul pisze:przód można przyciemnić ale musi mieć 70% przepuszczalności światła a prezpuszczalności
[All] Gadzet - folia na szyby
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Niestety mogą. Jeśli istnieje uzasadnione podejrzenie, że pojazd nie spełnia wymagań dopuszczenia do ruchu to zabierają dowód i kierują pojazd na dodatkowe badanie wpisując do zaświadczenia o zabraniu dowodu jego powód. Takie podejrzenie istnieje jeśli właściciel nie posiada przy sobie wiarygodnego zaświadczenia o właściwej przepuszczalności światła przez szyby przednie boczne. Poza tym coraz więcej patroli jest wyposażanych w densytometry.skoti pisze:Nie mogą zabrać dowodu bo ,,wydaje'' im się że są za ciemne.
Kupiłem tę folię z LIDLa.
Jest dużo lepsza od tej taniej sprzedawanej na Allegro. Jak przejrzałem katerorię "Folie" to widzę, że wszystcy mają TO SAMO, albo prawie to samo.
Ta z Lidla jest nieco grubsza i mocniejsza. Ma też lepszy klej.
Już okleiłem. Tylko na obrzeżach odchodzą podłużne bąble. Zastanawiam się jak się ich pozbyć. Wyciskam, ale wracają.
Jest dużo lepsza od tej taniej sprzedawanej na Allegro. Jak przejrzałem katerorię "Folie" to widzę, że wszystcy mają TO SAMO, albo prawie to samo.
Ta z Lidla jest nieco grubsza i mocniejsza. Ma też lepszy klej.
Już okleiłem. Tylko na obrzeżach odchodzą podłużne bąble. Zastanawiam się jak się ich pozbyć. Wyciskam, ale wracają.
-
- Forum Audi 80
tak tak trzymaj se z drugiej strony najlepiej noga, napewno dosiegniesz.coobas pisze:opalarka mozesz ale używaj jej z drugiej strony szyby tzn tam gdzie nie ma folii
Opalarka tylko i wylacznie grzejesz folie zeby ja uformowac, ale trzeba uwazac zeby sie nie przygrzala bo potrafi sie taka folia odbarwic.
Wiadomo ze ktos musi raczej to zrobic no chyba ze jest to trójkat. Wg mnie jak ktos nie mial z tym do czynienia niech sie lepiej za to nie zabiera bo za 1 razem na pewno dobrze nie wyjdzie. Lepiej udac sie do firmy co przyciemnia szyby i nie martwic sie o folie i jakies opalarki bo coraz tansze jest przyciemnienie szyb. Dajesz auto i za 4-5 godzin odbierasz auto i masz jakas gwarancje i pewnosc ze folia jest dobrej jakosci a nie jakies wynalazki z allegro (wiadomo ze trzeba oddac do sprawdzonego zakladu).mellow_pak pisze:tak tak trzymaj se z drugiej strony najlepiej noga, napewno dosiegniesz.coobas pisze:opalarka mozesz ale używaj jej z drugiej strony szyby tzn tam gdzie nie ma folii
Opalarka tylko i wylacznie grzejesz folie zeby ja uformowac, ale trzeba uwazac zeby sie nie przygrzala bo potrafi sie taka folia odbarwic.