Witam szanownych kolegów,
Mam problem z fabrycznym alarmem w swojej B4. Właściwie od zakupu miałem niedziałający centralny zamek (odłączona kostka zasilająca pompkę). Po podłączeniu kostki próba otworzenia lub zamknięcia drzwi kończyła się tym, że zamek zamykał się i otwierał w kółko. Ostatnio postanowiłem uruchomić centralny zamek. Winowajcą okazały się czujniki położenia zamka w prawych i lewych przednich drzwiach. Uruchomiłem więc zamek ale pojawił się problem z alarmem tzn. po otworzeniu drzwi i próbie odpalenia auta alarm odcina zapłon i zaczyna mrugać kierunkami. Po odłączeniu kostki zasilającej pompkę problemu z odcięciem zapłonu nie ma ale za to nie działa centralny zamek . W czym może być problem? Trochę się rozpisałem ale chciałem dokładnie opisać sytuację
[80 B4] Alarm fabryczny - problem
Dzięki kolego za podpowiedź. Jutro spróbuję coś pomajstrować, ponieważ problem jest nadal. Pozdrawiam
dodano
Niestety jest problem- nie ma możliwości ingerencji w ustawienia zamka, ponieważ po podłączeniu centralki nie można odpalić auta a przez to nie można połączyć się ze sterownikiem. Po odłączeniu centralki można odpalić auto ale nie można ingerować w ustawienia centralki, ponieważ jest odłączona...
dodano
Niestety jest problem- nie ma możliwości ingerencji w ustawienia zamka, ponieważ po podłączeniu centralki nie można odpalić auta a przez to nie można połączyć się ze sterownikiem. Po odłączeniu centralki można odpalić auto ale nie można ingerować w ustawienia centralki, ponieważ jest odłączona...