Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Alarm fabryczny - problem

ODPOWIEDZ
ptaak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Alarm fabryczny - problem

Post autor: ptaak » 27 lip 2009, 23:31

Witam szanownych kolegów,

Mam problem z fabrycznym alarmem w swojej B4. Właściwie od zakupu miałem niedziałający centralny zamek (odłączona kostka zasilająca pompkę). Po podłączeniu kostki próba otworzenia lub zamknięcia drzwi kończyła się tym, że zamek zamykał się i otwierał w kółko. Ostatnio postanowiłem uruchomić centralny zamek. Winowajcą okazały się czujniki położenia zamka w prawych i lewych przednich drzwiach. Uruchomiłem więc zamek ale pojawił się problem z alarmem tzn. po otworzeniu drzwi i próbie odpalenia auta alarm odcina zapłon i zaczyna mrugać kierunkami. Po odłączeniu kostki zasilającej pompkę problemu z odcięciem zapłonu nie ma ale za to nie działa centralny zamek :(. W czym może być problem? Trochę się rozpisałem ale chciałem dokładnie opisać sytuację <piwo>

woody2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

witam

Post autor: woody2 » 30 sie 2009, 17:53

Najlepiem poloczyc sie kompem z modlolem alarmu i cenralnego ewentulanie wylaczyc alarm i zostawic sam centralny jak cos to moge zajrzec w schemat jak tam jest

ptaak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ptaak » 22 wrz 2009, 22:56

Dzięki kolego za podpowiedź. Jutro spróbuję coś pomajstrować, ponieważ problem jest nadal. Pozdrawiam ;-)

dodano
Niestety jest problem- nie ma możliwości ingerencji w ustawienia zamka, ponieważ po podłączeniu centralki nie można odpalić auta a przez to nie można połączyć się ze sterownikiem. Po odłączeniu centralki można odpalić auto ale nie można ingerować w ustawienia centralki, ponieważ jest odłączona...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl