kto wie niech pisze
dzieki

Oj niech kolega aż tak nie przesadza. Przecież 1,9TD to prosta jednostka. Skrzynie powinno dać się spasować. Będzie miała inne przełożenie ale od biedy powinna podejść. Liczników też nie trzeba zmieniać - jeśli masz VDO to obrotomierz da się nawet przerobić pod diesla, dodać kontrolkę świec żarowych to też raczej nie problem.qterek18 pisze:silnik, skrzynia, przekaźnik do świec żarowych, wiązke kabli, licznik, sprężyny, amorki, część układu wydechowego, półosie z przegubami. To na wstępie reszta wyjdzie w trakcie. Miom zdanie jest to droga i nie opłacalna inwestycja, bo na dzień dobry za to wszystko musisz wyłożyć około 2500pln przy dobrych witrach. Lepiej sprzedać auto i kupić diesla lub włożyć LPG
jak nie robiłeś to nie ubarwiaj , robiłem 2 swapy silnika aktualnego auta 1.8E RU/1.6TD CY/1.9 TDI 1Zqterek18 pisze:silnik, skrzynia, przekaźnik do świec żarowych, wiązke kabli, licznik, sprężyny, amorki, część układu wydechowego, półosie z przegubami. To na wstępie reszta wyjdzie w trakcie. Miom zdanie jest to droga i nie opłacalna inwestycja, bo na dzień dobry za to wszystko musisz wyłożyć około 2500pln przy dobrych witrach. Lepiej sprzedać auto i kupić diesla lub włożyć LPG
ja bym zostawiłLabiel pisze:Do przerobienia również układ paliwowy - pompa paliwa nie będzie ci już potrzebna.
jak się ma złomka czy to PB /D/TD/TDI to i pali , trzeba dbać to się odwdzięczydr.lolek pisze:mi i tak nadal sie marzy 1.9TD silnik moze nie za abrdzo ekonomiczny jednak tez poszalec mozna