[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - Wycinka katalizatora
ja porównywałem 3 NG, 2 bez kata i jedno z katem. to z katem było najgłośniejsze (zamiast ostatniego tłumika miało sama końcówke) reszta miala pozostale tłumiki na miejscu. NG z katem było w najlepszym stanie z całej trójki zbierało się najgorzej, była to wyczówalna różnica, może nie tak wyraźna jak po założeniu turbo ale dało sie zauważyć.
-
- Forum Audi 80
dzis wywalilem kata, auto jak zauwazylem lepiej wkreca sie od 2500 obr w zwyz
ciut to pomoglo.
Wklad ceramiczny byl niezle zasyfiony, choc gdznieniegdzie przeswit bylo widac.
Teraz tylko mam pytanie bo jak odpalilem silnik zaraz po wywaleniu kata i zalozeniu go spowrotem to po przegazowaniu zadymilem tak na placu ze bylo ciemno, pytanie czy to ustanie czy teraz po przegazowaniu tak bedzie kurw... delebele kopcil ??????
ciut to pomoglo.
Wklad ceramiczny byl niezle zasyfiony, choc gdznieniegdzie przeswit bylo widac.
Teraz tylko mam pytanie bo jak odpalilem silnik zaraz po wywaleniu kata i zalozeniu go spowrotem to po przegazowaniu zadymilem tak na placu ze bylo ciemno, pytanie czy to ustanie czy teraz po przegazowaniu tak bedzie kurw... delebele kopcil ??????
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Ja dzisiaj wywalilem swojego kata i moge powiedziec ze nie byl w zlym stanie:) ale tak wyraznie czuc moment powyzej 3000~3500obr. od dolu moze delikatnie sie poprawilo ale nie odczulem tego zbytnio. Wczesniej moja niunia nie jechala wiecej niz 160km/h zobaczymy jak bedzie jutro? :mrgreen: Po wywalwniu kata duzo lepiej slychac swist turbinki :mrgreen: Polecem wyciecie
-
- Forum Audi 80