[1,9 TD AAZ] Ciężko pali na zimnym
[1,9 TD AAZ] Ciężko pali na zimnym
Temat już chyba przerabiany na forum, ale nie mogę go znaleźć, a przydała by się pomoc bo nie wiem w czym tkwi problem.
Ostatnimi czasy na zimnym silniku auto ciężko pali, tzn. kręci równo, ale długo. Potrafi zapalić dopiero za drugim, trzecim razem, a trzeba kręcić jakiś czas. Aku jest sprawny, filtr paliwa zmieniłem kilka dni temu. Moje przypuszczenia to pompa paliwa, ale nie znam się więc liczę na Waszą pomoc. Po zagrzaniu pali od ręki.
Ostatnimi czasy na zimnym silniku auto ciężko pali, tzn. kręci równo, ale długo. Potrafi zapalić dopiero za drugim, trzecim razem, a trzeba kręcić jakiś czas. Aku jest sprawny, filtr paliwa zmieniłem kilka dni temu. Moje przypuszczenia to pompa paliwa, ale nie znam się więc liczę na Waszą pomoc. Po zagrzaniu pali od ręki.
-
- Forum Audi 80
- bieniek1984
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
A ja widziałem auto i powiem tylko tyle odpala tylko i włącznie przy wyjciągnietym przyśpieszaczu (i to z wielkim problemem) kat statyczny jest OK, klin na wale wizualnie również. Stawiam na umierającą pompę ( auto jest wyraźnie za słabe - a jest po modzie - w serii pewnie w ogóle już nie odpali) albo co gorsza i raczej pewniej słaba kompresja na baniakach ale to trzeba sprawdzić).