[B4 AAZ] Nie kręci się silnik
raczej nie... zależy co wyjdzie po rozłożeniu góry...
musze sie jeszcze skonsultować z mechanikEm...
moze zrobi mi promocje jeśli bede chciał później dół robić... ale wydaje mi sie że dół raczej OK...
na 15tys km bierze mi 1.5-2l oleju...
w ODMIE do zbiorniczka oleju nie widać... więc KONIECZNoŚCI nie ma, a kaski na dodatki proforma nie mam...
musze sie jeszcze skonsultować z mechanikEm...
moze zrobi mi promocje jeśli bede chciał później dół robić... ale wydaje mi sie że dół raczej OK...
na 15tys km bierze mi 1.5-2l oleju...
w ODMIE do zbiorniczka oleju nie widać... więc KONIECZNoŚCI nie ma, a kaski na dodatki proforma nie mam...
koszty koszty koszty...mrozoo pisze:pierscionki odrazu machnac panewki chociaz na wale, i skontrolowac tuleje i sworznie tlokowe.
gościu wycenił mi to tak:
robocizna (za robienie góry): 300
rozrząd: 120
uszczelka: 100
planowanie i "odnowa" głowicy: nie wiadomo bo zleca to dalej
zawory: nie wiadomo...
co wy chcecie fotki zaworów nie wiecie jak wygladac moze wygiety zawór :mrgreen:
napewno inaczej jak prosty coś te AAZ wadliwe rozrządy mają
zmień kółko rozrzadu na wale, szczerze ci to polecam bo mi sie wala po garażu głowica również pogieta :lol: z powodu ścięcia klina w tym ze kole.
A i jak tam twoje popychacze :?: sprawdz wszystkie <ok>
bo ja jednego sie doszukac w całym silniku nie mogłem :lol: doszczętnie sie rozwalił i poszedł w układ olejowy. a pozostałe spłaszczone że z głowicy nie mogłem wyciągnąć :roll:
napewno inaczej jak prosty coś te AAZ wadliwe rozrządy mają
zmień kółko rozrzadu na wale, szczerze ci to polecam bo mi sie wala po garażu głowica również pogieta :lol: z powodu ścięcia klina w tym ze kole.
A i jak tam twoje popychacze :?: sprawdz wszystkie <ok>
bo ja jednego sie doszukac w całym silniku nie mogłem :lol: doszczętnie sie rozwalił i poszedł w układ olejowy. a pozostałe spłaszczone że z głowicy nie mogłem wyciągnąć :roll:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
No ja właśnie nie widziałem i obym nigdy nie musiał oglądać.Dziki pisze:co wy chcecie fotki zaworów nie wiecie jak wygladac moze wygiety zawór :mrgreen:
Też kiedyś słyszałem taką opinie. Częsta przypadłość to właśnie ścinanie tego klina. Sąsiadowi też zresztą go ścięło tyle że w zwykłym 1,9D.Dziki pisze:coś te AAZ wadliwe rozrządy mają
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie widziałem głowicy i cylindrów ale najwyraźniej tłok zatrzymał sie przy głowicy i nie mielił po cylindrze...jedyny plusLabiel pisze:Uszkodziła coś więcej czy na szczęście obyło się bez rys na cylindrach?
zastanawiałem sie ile kosztowałp by przerobienie go na mTDI czyli tłoki od TDI i góra od TDI...
do tego pewnie wtryski;/
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: