[B4 90 1.9TDI]Problem z odpaleniem z rana audi
[B4 90 1.9TDI]Problem z odpaleniem z rana audi
Witam mam mianowicie problem z odpaleniem długo kręci i potem nierównomiernie pracuje nie zapala mi się kontrolka od świec gdzie można szukać tego jak zrobić grzanie świec?
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, 10:34 przez laszeq1, łącznie zmieniany 1 raz.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Świece żarowe poniżej 5 stopni nie grzeją ale według mnie kontrolka powinna się zapalać choć na chwilkę tak mam w A4 przydało by się sprawdzić ka wtrysku i dawkę paliwa.Nawet jeśli będą wszystkie świece spalone to autko musi odpalać bezproblemowo jeszcze nie mammy takich niskich temperatur żeby był problem z odpalaniem
- tokarka606
- Forum Audi 80
potwierdzam a co do kolegi problemu to na cieplym dobrze odpala czy to bez roznicy :?: proponuje tez podpiac pod kompa bedzie prosciej bez strzałowtokarka606 pisze:Na Boschu się nie zapala,na Pierburgu się zapala.Niki20 pisze:goldi j51, kontrolka świec podobno zapala się na chwilkę od '94... Ja mam '92 i nie zapala się
Więc wczoraj odłączyłem czujnik świec żarowych (niebieski) i zapaliły się świece i czy ten piereburg to czujnik temperatury który bedzie zapalał sie zawsze w lato na kilka sek i gasł bo z rana jak odłącze czujnik i zagrzeje świece ładnie zapali jak nie to kręci i kreci ale po jakims czasie zapali i jak zapali to nierówno chodzi ale wszystkie swiece dobre
świeczki w takiej temp nie maja nic do rzeczy w bezposrednim wrtysku TDI koniec i kropka, nawet w 0 stopni zapali bez swieczki tylko moze dluzej kreci, jak uklad paliwowy nie lapie lewego powietrza (nie zapowietrza sie) to sprawdz statyczny kat wtrysku
[ Dodano: 2009-09-18, 21:08 ]
i napisz czy jak cieply ciezko zapala czy jak zimny bo nie odp
[ Dodano: 2009-09-18, 21:08 ]
i napisz czy jak cieply ciezko zapala czy jak zimny bo nie odp