[80B4 All]Lampy zespolone-kłopot ze ściągnięciem klosza.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[80B4 All]Lampy zespolone-kłopot ze ściągnięciem klosza.
Witam.
Mam mały problem że swoimi lampami. Jako że przyszła jesień i z pracy wracam jak jest ciemno chciałem sobie przeczyścić lampki aby mieć lepsze oświetlenie .
Wymontowałem lampę powyciągałem zapinki i na tym koniec, nie idzie za nic odkleić szkła od uszczelki. Próbowałem podważać, to szkło wyciąga za soba uszczelkę a jak użyłem troche większej siły to zaczął sie kryszyć klosz. Czy macie jakieś sposoby aby to rozebrać i nie uszkodzić klosza.
Z góry dziękuje.
Mam mały problem że swoimi lampami. Jako że przyszła jesień i z pracy wracam jak jest ciemno chciałem sobie przeczyścić lampki aby mieć lepsze oświetlenie .
Wymontowałem lampę powyciągałem zapinki i na tym koniec, nie idzie za nic odkleić szkła od uszczelki. Próbowałem podważać, to szkło wyciąga za soba uszczelkę a jak użyłem troche większej siły to zaczął sie kryszyć klosz. Czy macie jakieś sposoby aby to rozebrać i nie uszkodzić klosza.
Z góry dziękuje.
też miałem ten problem ale centymetr po cetymetrze delikatnie podwarzałem i po trochu puszczało aż wkońcu puściło,troche cierpliwości i czasu i powinno się udać,no chyba że w twoim przypadku niechce wogóle ruszyć nawet na milimetr,to faktycznie może już kiedyś ktoś rozbierał klosze i zamiast silikonu dał jakiś klej to wtedy masz lipe
- siwusek216
- Forum Audi 80
- marcin6666n
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- marcin6666n
- Forum Audi 80
- marcin6666n
- Forum Audi 80
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
też ściągałem klosz i nie chciał się odkleić, lampa była w temperaturze pokojowej także nie było jej zimno Znalazłem jedno miejsce gdzie klosz nie był sklejony z uszczelką i tam zacząłem po troszku delikatnie podważać i tak centymetr po centymetrze aż w końcu cały klosz odszedł od lampy.
Co do bebechów lampy to mogę powiedzieć tylko jak jest w zespolonej od b4 coupe. Jest jeden silniczek który reguluje kąt świecenia wszystkich żarówek, ruchomy jest cały środek lampy. nie ma kierunku w lampie tylko jest postojówka do której idą kabelki wewnątrz lampy, wkłada się tylko żarówkę umieszczoną w plastiku takim.
Co do bebechów lampy to mogę powiedzieć tylko jak jest w zespolonej od b4 coupe. Jest jeden silniczek który reguluje kąt świecenia wszystkich żarówek, ruchomy jest cały środek lampy. nie ma kierunku w lampie tylko jest postojówka do której idą kabelki wewnątrz lampy, wkłada się tylko żarówkę umieszczoną w plastiku takim.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, 20:43 przez Kelis.Zx145, łącznie zmieniany 2 razy.