Głosniki - dobor i montaz podszybie
Glosniki - wybor w deske rozdzielcza
witam!! chciałbym sie zapytac czy jest sens wymieniac głosniki z deski rozdzielczej mam radio 4x45W i nie mam pojecia czy jak zmienie te oryginalne głosniki na jakies nowe to poprawi sie jakosc dzwieku?? jak ktos jest w temacie to prosiłbym o rade czy jest sens to wymieniac w ogóle!!?? :?:
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 12:03 przez plasek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
pyle_plg_42 ja bym polecił te od Siebie te co pokazał MorajB4, mają piankowe zawieszenie wolałbym wziąć te Pyle
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 11:47 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
Głosniki - dobor i montaz podszybie
Witam! Czy wie ktoś jakie parametry mają oryginalne głośniki na podszybiu w b4?
Posiadam takie radyjko: clarion_db_148r
Mam zamiar kupić głośniki Pioneer ts-g1009 za 69zł czy się opłaca i czy będą lepiej grały niż oryginalne? Dodam jeszcze że mam miejsca na głośniki tylko na podszybiu.
Posiadam takie radyjko: clarion_db_148r
Mam zamiar kupić głośniki Pioneer ts-g1009 za 69zł czy się opłaca i czy będą lepiej grały niż oryginalne? Dodam jeszcze że mam miejsca na głośniki tylko na podszybiu.
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 12:10 przez Mateusz17, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam.
W B4 seryjnie głośniki są tylko na podszybiu.
Ja rozbudowując swoje Car-Audio zmieniłem Oryginalne ( montowane były głośniki Nokia ) na Pioneera i...gra nie warta świeczki ...wróciłem do oryginału dodając dodatkowo tweetery (wysokotonowe Tonsila) i efekt jest o wiele lepszy ....nie zmienia to faktu że od 10cm głośnika w podszybiu nie można wymagać mega basu!!! Jest to po prostu nie możliwe.
Wybierając głośniki na podszybiu trzeba zwrócić uwagę czy można odłamać dwa przeciwległe zaczepy bo inaczej się nie zmieszczą!!! :lol:
Pozdrawiam
W B4 seryjnie głośniki są tylko na podszybiu.
Ja rozbudowując swoje Car-Audio zmieniłem Oryginalne ( montowane były głośniki Nokia ) na Pioneera i...gra nie warta świeczki ...wróciłem do oryginału dodając dodatkowo tweetery (wysokotonowe Tonsila) i efekt jest o wiele lepszy ....nie zmienia to faktu że od 10cm głośnika w podszybiu nie można wymagać mega basu!!! Jest to po prostu nie możliwe.
Wybierając głośniki na podszybiu trzeba zwrócić uwagę czy można odłamać dwa przeciwległe zaczepy bo inaczej się nie zmieszczą!!! :lol:
Pozdrawiam
Ostanio w swojej niuni B4 założyłem głośniki na podszybiu - jakieś Boschman 2 drożne - nie narzekam, graja wystarczająco jak dla mnie, ale rewelacji nie ma naprawde.
Te głośniki Pioneer 1009 to są jednodrożne chyba - wiec mysle ze sobie daruj. lepiej kup jakieś takie 2drozne Boschmanna albo podobnej firmy, znanej, może Tonsila, ale chyba te bedą drogie i dokup tweelerki wysokotonowe jak kolega wyżej napisał. Wysokotonówki warto kupić - dużo lepiej graja wtedy głośniki
Pozdriawam
Te głośniki Pioneer 1009 to są jednodrożne chyba - wiec mysle ze sobie daruj. lepiej kup jakieś takie 2drozne Boschmanna albo podobnej firmy, znanej, może Tonsila, ale chyba te bedą drogie i dokup tweelerki wysokotonowe jak kolega wyżej napisał. Wysokotonówki warto kupić - dużo lepiej graja wtedy głośniki
Pozdriawam
-
- Forum Audi 80
Witam!
Zdecydowanie nie ma co inwestowac w glosniki na podszybiu, wystarcza najzwyklejsze, najtansze glosniki z moca odpowiadajaca koncowce mocy w odtwarzaczu. Tak jak kolega PeterPain wspomnial bardzo wazna rzecza jest mozliwosc zlamania dwoch zaczepow glosnika(tych na wkrety) gdyz nie ma innej mozliwosci instalacji. Zadnej jakosci ani wydajnosci dzwieku nie bedzie z tego wzgledu ze glosniki w tym miejscu nie maja zadnej komory akustycznej i ofkors to tylko 10 cm.
Pozdrawiam,
Sui...
Zdecydowanie nie ma co inwestowac w glosniki na podszybiu, wystarcza najzwyklejsze, najtansze glosniki z moca odpowiadajaca koncowce mocy w odtwarzaczu. Tak jak kolega PeterPain wspomnial bardzo wazna rzecza jest mozliwosc zlamania dwoch zaczepow glosnika(tych na wkrety) gdyz nie ma innej mozliwosci instalacji. Zadnej jakosci ani wydajnosci dzwieku nie bedzie z tego wzgledu ze glosniki w tym miejscu nie maja zadnej komory akustycznej i ofkors to tylko 10 cm.
Pozdrawiam,
Sui...
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie wiem czy jest sens wogole mocowania oryginalnych głośników do drzwi. Po pierwsze jak założysz takie głośniki to nie będą one grać bo nie są zbyt dobrej jakości. Po drugie drzwi trzeba będzie odpowiednio wygłuszyć by nie wchodziły w niepotrzebne drgania a to wiąże się juz z kosztami. Poza tym jeśli przykręcimy głośnik do samej tapicerki też będzie to grało raczej średni przydał by sie tu jakiś mdf tasznik lub chociaż sam pierścień. Więc radze Ci to przemyśleć. Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-05-28, 22:59 ]
[ Dodano: 2007-05-28, 22:59 ]
mozna zrobić komorę więc o to się nie martw trochę roboty i można zdecydowanie polepszyć dźwieksuicide666 pisze:glosniki w tym miejscu nie maja zadnej komory akustycznej
-
- Forum Audi 80