Ale do najlżejszych nie należyDeS pisze:W coupe jest plastykowa... więc może warto pomyśleć
[ALL] klapa bagażnika na pilota
samo otwieranie nie jest problemem bo silownik można zadoptować z czegoś jednak chodzi raczej o prędkość otwierania wiekszość siłowników jakie znam pomiedzy min i max mija min z 30 sek
tam trzeba by pomyśleć o jakichś spręzycnach wyrzucających klapę!!!
ten silownik ma duzą moc http://www.allegro.pl/item626454330_sil ... _gwar.html
jednak 5,5 m na s oznacza ze trzeba by robic system dzwigni by szybko szlo do góry
tam trzeba by pomyśleć o jakichś spręzycnach wyrzucających klapę!!!
ten silownik ma duzą moc http://www.allegro.pl/item626454330_sil ... _gwar.html
jednak 5,5 m na s oznacza ze trzeba by robic system dzwigni by szybko szlo do góry
-
940NW
Ja właśnie jestem w trakcie podłączania centralnego zamka. Na drzwi już podłączyłem i wszystko ok. Dokupiłem piąty siłownik i przykręciłem go już do bagażnika, jednak nie podpiąłem kabli. Nie robiłem tego nigdy wcześniej dlatego mam pytanie. Siłownik ma dwa kable niebieski i zielony. Domyślam się, że jeden z nich mam podłączyć do jakiegoś źródła 12V, a drugi do czerwono-czarnego kabla przy sterowniku (zamieszczam schemat sterownika)? Czy mam rację?
-
940NW
Centralny zamek założyłem Carprotect typu Scorpio, elektryczny (schemat na rysunku), połączyłem go kabelkami brązowym i białym ze sterowaniem pilotem typu BX20 a dokładniej zkabelkami białym i biało-czarnym (schemat sterowania pilotem podałem we wcześniejszym poście). Sterowanie drzwiami działa ok. Teraz chciałbym podłączyć i dlatego ciekaw jestem do czego te dwa kabelki. Centralka sterowania pilotem posiada wyjście na drugi kanał i domyślam się, że jeden kabelek od siłownika mam podpiąć do niej, a drugi na 12V?. Nie zakładałem, żadnych dodatkowych elementów wszystko tak jak na tych dwóch schematach. Proszę o pomoc do czego podpiąć te dwa kabelki od siłownika.
[ Dodano: 2009-07-01, 09:18 ]
Napisaem od sklepu z którego kupowałem ten zestaw i otrzymałem taki schemat. Proszę mi łopatologicznie wytłumaczyć bo niewiele mi on mówi
[ Dodano: 2009-07-01, 09:18 ]
Napisaem od sklepu z którego kupowałem ten zestaw i otrzymałem taki schemat. Proszę mi łopatologicznie wytłumaczyć bo niewiele mi on mówi
- tokarka606
- Forum Audi 80

Dokładnie tak.Najlepiej przez bezpiecznik.Centralka ma swoje przekaźniki,dlatego słychać charakterystyczne cykanie.Sygnał masz 3,5s po przecięciu pętli.940NW pisze:Domyślam się, że jeden z nich mam podłączyć do jakiegoś źródła 12V, a drugi do czerwono-czarnego kabla przy sterowniku (zamieszczam schemat sterownika)? Czy mam rację?
Te dwa ostatnie schematy:pierwszy to gość ma chyba coś z kolorami,a drugi to chyba raczej nie od tego sterownika.
Pozdro
-
940NW
- tokarka606
- Forum Audi 80

Witam.
Ponieważ niedawno po raz drugi pękła mi klamka od tylnej klapy,postanowiłem otwieranie zrobić na pilota.
Zamocowanie siłownika (zaznaczony drugi otwór do wywiercenia) i zaznaczona masa.
![Obrazek]()
Cięgno można zamocować od strony wnęki klamki wewnętrznej.Siłownik działa ''pchając''!
![Obrazek]()
Ponieważ z przeciągnięciem przewodu jest sporo problemu można wykorzystać któryś z przewodów idących do zamka w klapie(żółto-biały lub czarno-biały).Zaznaczony przewód od sterownika.
![Obrazek]()
Analogicznie podpinamy kabel ze sterownika.Wiązka umieszczona jest po lewej stronie bagażnika we wnęce.Zaznaczone przewody do wyboru,żółto-biały (zamykanie) lub czarno-biały.
![Obrazek]()
Centralke mam też w bagażniku po prawej stronie.
![Obrazek]()
Ponieważ niedawno po raz drugi pękła mi klamka od tylnej klapy,postanowiłem otwieranie zrobić na pilota.
Zamocowanie siłownika (zaznaczony drugi otwór do wywiercenia) i zaznaczona masa.

Cięgno można zamocować od strony wnęki klamki wewnętrznej.Siłownik działa ''pchając''!

Ponieważ z przeciągnięciem przewodu jest sporo problemu można wykorzystać któryś z przewodów idących do zamka w klapie(żółto-biały lub czarno-biały).Zaznaczony przewód od sterownika.

Analogicznie podpinamy kabel ze sterownika.Wiązka umieszczona jest po lewej stronie bagażnika we wnęce.Zaznaczone przewody do wyboru,żółto-biały (zamykanie) lub czarno-biały.

Centralke mam też w bagażniku po prawej stronie.

- tokarka606
- Forum Audi 80

- tokarka606
- Forum Audi 80