[B4 1.9 Tdi] Trzęsie samochodem
[B4 1.9 Tdi] Trzęsie samochodem
Witam jestem posiadaczem 80 1.9 tdi, automat, i mam z nią problem, a mianowicie trzęsie samochodem podczas postoju ze wciśniętym hamulcem, jak i bez niego, na biegu jałowym, jaka może być tego przyczyna ? Kolejny problem to przy przyspieszaniu wydobywają się czarne spaliny jak to usunąć ?? Liczę na pomoc
Ostatnio zmieniony 30 lis 2009, 13:30 przez polska12, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Zrobiłem logi https://audi80.pl/80-b4-1z-automat-p ... t36247.htm czy przez takie ustawienia jest możliwe że spalanie przy jeździe do 2,5 tys obrotów wynosi u mnie 12 l/ 100 km, bo to strasznie dużo, a do tego trzęsie całą budą na biegu jak i na luzie. Bo to już mnie dobija. regulowałem dawkę paliwa. Lecz w Vagu ani rusz. Obroty się zwiększały gdy ruszałem nastawnikiem, a vag tego nie widział.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przy takim kącie wtrysku dziwne że wogóle zapala.polska12 pisze:zy przez takie ustawienia jest możliwe że spalanie przy jeździe do 2,5 tys obrotów wynosi u mnie 12 l/ 100 km, bo to strasznie dużo
najpierw trzeba kąt wtrysku ustawić a potem regulować dawkę .polska12 pisze:regulowałem dawkę paliwa
a tą metodę to sam wymyśliłeś ?gdzie ty wyczytałeś że nastawnikiem rusza się podczas pracy silnika . Przez tą zabawę nastawnikiem rozregulowałeś sobie totalnie dawkę paliwa i teraz to nie wiem jak to ustawisz bo trzeba było sobie przynajmniej zaznaczyć położenie nastawnika przed odkręceniem .A skoro masz vaga to zanim odkręciłeś nastawnik było zczytać napięcie z pompy.Bez urazy ale jak to czytam to ręce opadają ...zanim się za to wszystko wziąłeś było przynajmniej poczytać ,wszystko jest opisane na forum ze szczegółamipolska12 pisze:Obroty się zwiększały gdy ruszałem nastawnikiem