[All] Audio w b4
http://www.audiopol.com.pl/sklep011/ind ... &kt=&id=83 - takie radio posiadam
Ja mam dziury wyrżnięte za Helmuta - nie wiem czym - obcęgami. Kolo porżnał na pałe, poodginał, trochę usunął no i jakoś magnesy przeszły. Na blachę rzucona jest docięta płyta z MDF (nie wiem czy nie fabryczna), w niej wkręcone i dopasowane są głośniki. Na całość założony jest sprytny pokrowiec na zamek. Zamierzałem to kiedyś rozebrać, zobaczyć - może teraz będzie okazja. W każdym razie dla poprawienia walorów akustycznych w samochodzie (przód głośniki fabryczne, tył jakieś tam fajnie-grające 3-drożne elipsy) dorzuciłem wzmacniacz Noname 2x400W i tubę Magnata XXL 1000W i teraz boję się, że zgubię rejestrację. Jestem akustykiem i uważam, że słychać fajnie, jak na koszta i jakość materiałów użytych, a do tego głośno. Minus taki, że tuba jest wielkości szafy grającej i zajmuje pół bagażnika. Wzmacniacz leży na niej. Jak rozbiorę cyknę fotki, to zobaczysz.
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 00:24 przez tomo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
qurde...było już milion razy... cały czas to samo trzeba pisać...
Osobiście polecam w tej cenie:
phonocar
blaupunkt_gtc_662_mk2
Osobiście polecam w tej cenie:
phonocar
blaupunkt_gtc_662_mk2
Ostatnio zmieniony 07 sty 2012, 00:25 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
Oofol, mistrzu u mnie w sklepie , niestety ani blaupunkta ani phooncara nie maja :D więc jest mały problem a to takiego audio sklepu mam kawałek http://hifibono.pl/index.html strona posaidaja produkty
jbl,,infinity,jvc,magnat,pioneer,kenwood,sony
hmm to co jestem zdeczka w dupie :?? pozostaje tylko allegro i czekanie :?:))
jbl,,infinity,jvc,magnat,pioneer,kenwood,sony
hmm to co jestem zdeczka w dupie :?? pozostaje tylko allegro i czekanie :?:))
Audio w b4
więc tak. HU Pioneer DEH8100 po raz kolejny jestem w tym radiu zakochany i nie planuje go zmieniać (nawet gumki ma całe). Do niego mam 2 wzmacniacze. Jeden z nich to 4-ro kanałowy MTX thunder 4244 drugi natomiast monoblok Blaupunkt GTA1300. Na półce leży juz sub. Jest to Lanzar Max 15D 2x4ohm więc wyciągne z Blaupunkta wszystko co tylko można. na przód niebawem planuje zamówić panele (drzwi plus słupki). W panele planuje zrobić zestaw na sinuslive-ie SL16 plus NEO28s (nowe komponenty 330zł mnie kosztują nnic lepszego za te pieniądze nie kupie). System przedni będzie pędzony MTX-em w mostku a więc dostanie 120RMS-u na strone (sinus z palcem w d... przyjmuje 100RMS). Ponadto drzwi będą wygłuszone matami dynamat (na 99%). taki setup na grać w rytmie polskiego HH. Kable zasilające 35mm2. Czekam na jakieś propozycje sugestie podpowiedzi...
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 12:29 przez Godles, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego na innym forum dałem ci już znać jak ja to wymyśliłem
[ Dodano: 2009-12-08, 22:00 ]
https://audi80.pl/b3-b4-taschki-pane ... t29091.htm
[ Dodano: 2009-12-08, 22:00 ]
https://audi80.pl/b3-b4-taschki-pane ... t29091.htm
nie był bym taki pewny czy przesadzone.... taki setup co chodzi o piece będzie do wiosny na wiosne będą fundusze i modernizacje.... na wstępie monoblok około 1KW przy 2ohm i do niego konkretny sub.... coś pokroju T1 W6 czy też Helona. generalnie coś co ma około 50-800RMS-u ale przyjmuje 1KW i młuci basem jak głupie. tak więc 50mm2 nie będzie wcale tak za dużo. co do blaupunkta... wyjdzie w praniu lanzara ma około 350RMS wzmak ma mieć 450 może jakoś się pogodzą. max12 w końcu ma 275rms a nie jak na allegro 500.Oofol pisze:Fakt w przedziale do 350zł nie poszalejemy.
Proponował bym Ci zamiast SL PB S6c albo DLS K6 zagrają ładniej.
HU już masz także nie będę mącił a co do klocka pod 15D to nie wiem czy wyrobi...
Kabelki lekko przesadzone;-)
Co do przodów.... żadne z wymienionych nie darzą mi tego co SL.... potrzebuje mocnego kick-a baaardzo mocnego. a SL jest w tym rewelacyjne jak na tą klase cenową.
ja sie zgodzę z kolegami jeśli zamierzasz przebudowywać to sie poświęć zima nie trwa długo dasz rade a za to zostanie więcej pieniędzy na sprzęt wiem po sobie chciałem zrobić panele drzwiowe za dzień przód i tył ale nie dało sie i samochód rozebrany stał przez tydzień a ja latałem do szkoły autobusem i znów wstawać o 5 musiałem ale to już minęło ja na twoim miejscu to bym przecierpiał tą zimę