[B3, silnik PP]Urwany zaczep do wężyka chłodnicy
[B3, silnik PP]Urwany zaczep do wężyka chłodnicy
Niestety pękła mi plastikowa tuleja na którą nasadzałem wężyka do zbiorniczka wyrównawczego (najcieńszy wężyk, zamocowany najwyżej w chłodnicy). Jak to skleić? Próbowałem już jakimś klejem 2składnikowym, ale pewnie z powodu temperatury daleko na tym nie zajechałem.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To se idź i kup nową za te 80zł albo se to lutownicą "pospawaj". Człowieku to ty daj żyć! Temperatura ponad 90stopni + ciśnienie, a ty byś chciał to skleić najlepiej na 1,5zł klejem szkolnym. No wybacz moją arogancję, ale z tym nie da się nic zrobić żeby było niskobudżetowe i pewne.Chrisdot pisze: Ludzie! Dajcie żyć. Za spawanie w warsztatach chcą za to 50PLN. Za 80PLN mogę mieć fabrycznie nową chłodnicę.
Nie można tego jakoś pokleić samemu? Albo lutownicą zgrzać?
Przetarłem rozpuszczalnikiem i to dość dokładnie. Tyle że przy klejeniu chłodnica była w aucie i element klejony nie był dobrze przyciśnięty - był trzymany palcem, więc czasem nawet lekko się poruszył.
Zrobiłem rozeznanie i okazuje się, że ludzie wkręcają do chłodnicy wentyle samochodowe i zdaje to bardzo dobrze egzamin.
Co do:
Zrobiłem rozeznanie i okazuje się, że ludzie wkręcają do chłodnicy wentyle samochodowe i zdaje to bardzo dobrze egzamin.
Co do:
to okazuje się, że trafiłeś 100%, bo dzwoniłem do kilku warsztatów i dokładnie tyle chcieli.No może przesadziłem z tym 50zł
- troll oslo
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Pewnie sobie policzyli z demontażem/montażem chłodnicy, maja ciotka pytała ile by chcieli z wyjęciem chłodnicy to też krzyknęli 50zł. A ja zawiozłem wyjętą tam samo i 10zł się zmieściłem .Chrisdot pisze:Co do:to okazuje się, że trafiłeś 100%, bo dzwoniłem do kilku warsztatów i dokładnie tyle chcieli.No może przesadziłem z tym 50zł