Witam.
Ujawnił się problem z instalacją sekwencyjną (stag300 , Valtek żółty , Alaska ), a mianowicie:
Przy niskich temperaturach powietrza, po osiągnięciu przez reduktor temp 40 st i przełączeniu na gaz przez kilka początkowych minut czuć wyraźnie zapach gazu we wnętrzu, później problem znika. Auto zachowuje się prawidłowo, normalnie reaguje na dodanie gazu, spalanie i dynamika bez zmian. Węże pomiędzy reduktorem a listwą wtryskową są szczelne, filtry niedawno wymienione.
Podejrzewam dogorywające wtryski (mają już niebotyczny przebieg 15 kkm ) ale dlaczego nie czuć gazu później ? Jakieś sugestie ?
[B4 ABK LPG] Zapach gazu przy zimnym silniku
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- misiek3456
- Forum Audi 80
z gazowników w moim rejonie już się wyleczyłem ..damiango pisze:...wizyta u gazownika na pewno załatwi problem
To już moja trzecia zima na tej instalacji i te objawy pojawiły się po raz pierwszy, dlatego się zaniepokoiłem...misiek3456 pisze:Witaj tak jest zawsze w niskich temperaturach latem nie bylo tego obiawu, jak silnik sie rozgrzeje to zapach znika jezeli tak, to wszystko jest w porzadku takie wlasciwosci lpg
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
podobno w Rzeszowie w Eksie (zaraz koło kina helios) znają się na rzeczy..z tego co wiem to zakładają sekwencje takie jak Twoja i maja duże doświadczenie. Mam nadzieje ze nie jada na opinii sprzed paru lat, kolega miał jakieś problemy z regulacja..jeździł co tydzień po miejscowych fachowcach a wystarczyło ze raz wybrał się do nich i od reki załatwili problem na wiele miesięcy. Fakt faktem o dobrych gazowników niezwykle trudno:-/