Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Zamiana nastawnika

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maykel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Zamiana nastawnika

Post autor: maykel » 19 gru 2009, 10:39

Wiem, że podobny temat przewijał się na forum, ale ja mam nieco inne pytanie.
Otóż, czy przekładając nastawnik indukcyjny z innego auta (np. golf na AFN-ie) wystarczy jedynie przepiąć wtyczkę (oczywiście zakładam, że w audi jest instalacja pod indukcyjny)? W golfie siedzi taka półowalna...
Drugie pytanie: czy wtyczki z nastawnika indukcyjnego i potencjometrycznego się różnią? To znaczy czy mogę dajmy na to wsadzić wtyczkę z nastawnika potencjometrycznego do nastawnika indukcyjnego (np. z golfa)?
Mam nadzieję, że wyjaśniłem to w miarę jasno ;-)

Awatar użytkownika
hct
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hct » 19 gru 2009, 13:01

mozesz sobie wsadzic nastawnik z golfa tylko w audi 80 nasz okrągłą wtyczke a w gulfie prostokątna wiec musisz sobie przerobic i to wszystko

a w 80 sa takie same wtyczki czy indukcyjny czy potencjometryczny

endriu210
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: endriu210 » 21 gru 2009, 00:09

maykel pisze:To znaczy czy mogę dajmy na to wsadzić wtyczkę z nastawnika potencjometrycznego do nastawnika indukcyjnego (np. z golfa)
możesz o ile założysz całą instalacje od pierburg-a,jeśli będziesz przerabiał samą wtyczkę przy sterowniku to musisz pozamieniać piny w wtyczce bo pierburg ...a bosch mają inaczej piny wyprowadzone,a reszta to tak jak kolega wyżej napisał ;-)

Awatar użytkownika
maykel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maykel » 21 gru 2009, 21:05

Dzięki Panowie <piwo>
Tak jak napisałem, cała instalacja pod przeróbkę na Pierdziburga. Nurtowało mnie jedynie czy mogę przełożyć wiązkę od nastawnika z mojego potencjometrycznego do nowego. Wychodzi na to, że mogę.

endriu210 orientujesz się może gdzie mogę znaleźć schemat pokazujący rozlokowanie pinów we wtyczce do ECU boschowskiego i tych nowszych?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl