[B3 1.8s] nieudane włamanie do niuni :(
[B3 1.8s] nieudane włamanie do niuni :(
mianowicie, sprawa wyglada tak, jakies barany chcialy sie wlamac do mojej niuni ale im sie cale szczescie nie udalo. Sprawa wyglada tak, zamek od strony kierowcy nie istnieje, wogole nie ma zamka, w tym miejscu zieje czarna dziura, zamek pewnie wepchneli do srodka, klamka natomiast dziala lekko i drzwi sie nie otwierają...
zamka od strony pasazera sie nie czepili, dlatego gdy otworze centralny, to wiem ze drzwi od strony kierowcy nie da sie otworzyc za pomoca klamki. Wiec, co ja mam teraz kupic, zeby ozywic moje drzwi ? ;] czy ten zestaw z allegro wystarczy ? zeby zamykal sie centralny przy przekrecaniu kluczyka itp. ?
http://allegro.pl/item857641943_audi_80 ... _nowe.html
o zamkach nie wiem zbyt duzo... wiec, zamek zaklada sie zdejmujac boczek od srodka tak ?
jezeli ta aukcja to nie wszystko czego potrzebuje, to co potrzebuje jeszcze kupic ?
jeszcze jedno pytanie, czy lepiej oddac do warsztatu zeby zalozyli czy sprobowac samemu bo nie jest to takie strasznie klopotliwe
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
zamka od strony pasazera sie nie czepili, dlatego gdy otworze centralny, to wiem ze drzwi od strony kierowcy nie da sie otworzyc za pomoca klamki. Wiec, co ja mam teraz kupic, zeby ozywic moje drzwi ? ;] czy ten zestaw z allegro wystarczy ? zeby zamykal sie centralny przy przekrecaniu kluczyka itp. ?
http://allegro.pl/item857641943_audi_80 ... _nowe.html
o zamkach nie wiem zbyt duzo... wiec, zamek zaklada sie zdejmujac boczek od srodka tak ?
jezeli ta aukcja to nie wszystko czego potrzebuje, to co potrzebuje jeszcze kupic ?
jeszcze jedno pytanie, czy lepiej oddac do warsztatu zeby zalozyli czy sprobowac samemu bo nie jest to takie strasznie klopotliwe
czekam na odpowiedz
pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- tajson0909
- Forum Audi 80
panowie zdjecie boczka z drzwi wcale nie jest takie proste przy zamknietych drzwiach moze sie załamac trzeba uwazac bardzo a co do tylnych drzwi to nie wiem czy da rade tam do zamka sie dostac przez boczek z przednich powinienes otworzyc tam jest taki dzyndzelek i kawalek plastiku nadoł naciskajac i cała dlonia lekko uderzaj od srodka przy nacicnientym dzyndzlu i powinno sie otworzyc
Mając możliwość otwarcia drzwi tylnych, przednie otwiera się prosto. Przez szparę między drzwiami masz możliwość dojścia do zamka drzwi przednich. Wystarczy popchnąć zapadkę i zamek puści. Popatrz dokładnie na zamek przy drugich przednich drzwiach. Jak je otworzysz to zasymuluj zamknięcie zamka. Zobaczysz jak to działa.
Kolego ja mialem dość podobny problem. otóż spadło mi cięgno z klamki zew i zerwała sie linka od klamki wew. zrobilem to tak ze wsadzilem reke od wew przy szybie od góry i zalozylem ciegno na klamke, przy calej tej sytulacji musisz troszke uplastycznik boczek zeby włozyc tam reke, uwierz mi ze łatwo nie było. Aha i odradzam Ci demontowania tylnich drzwi w celu odkrecenia zamka z przednich drzwi, bo nic to nie da, a tylko narobisz sobie roboty. mi sie tak udało , moze i Tobie sie uda.
[ Dodano: 2009-12-29, 03:29 ]
aha, i nic nie wycinaj w boczku żadnych dziur ! śrubokrent , i ręką odchylaj ten boczek . Napewno dasz sobie rade.
[ Dodano: 2009-12-29, 03:29 ]
aha, i nic nie wycinaj w boczku żadnych dziur ! śrubokrent , i ręką odchylaj ten boczek . Napewno dasz sobie rade.