[80 B3 1,8s PM automat] ogorme spalanie pomocy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
spalanie mi wyszło takie jakie było wiec już wiem co jest chyba zepsute
[ Dodano: 2009-12-27, 12:51 ]
czy przez zepsuty ten aparat ciśnieniowy od wyprzedzania zapłonu jest możliwe ze dlatego pali mi aż tyle gazu? i benzynki tez więcej łyka? czy jeszcze może coś nie tak...?
I jeszcze jedno pytanko z tego wynika ze przyspieszacz zapłonu zaczyna działać około 3 tys obrotów tak? mam racje czy sie mylę? BO jeśli tak to podczas jazdy do 3 tys obrotów ciśnieniowy przyspieszacz zapłonu jest nie potrzebny?
Charakterystyka wyprzedzania zapłonu w silnikach
[ Dodano: 2009-12-27, 12:51 ]
czy przez zepsuty ten aparat ciśnieniowy od wyprzedzania zapłonu jest możliwe ze dlatego pali mi aż tyle gazu? i benzynki tez więcej łyka? czy jeszcze może coś nie tak...?
I jeszcze jedno pytanko z tego wynika ze przyspieszacz zapłonu zaczyna działać około 3 tys obrotów tak? mam racje czy sie mylę? BO jeśli tak to podczas jazdy do 3 tys obrotów ciśnieniowy przyspieszacz zapłonu jest nie potrzebny?
Charakterystyka wyprzedzania zapłonu w silnikach
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dzisiaj zobaczę jak wygląda spalanie bo jadę zatankować do pełna i sie wszystko wyjaśni jeśli nadal będzie nie tak... to pewnie skorzystam z twojej pomocy dzięki
I okazało sie... 18 litrów na 100km.... kur.... ogólnie to plakac mis ie chce autko odpala od 1 razu na benzynie jak i również na lpg chodzi jak pszczółka jak na składaka i te lata hehe tylko to spalanie benzyny i gazu... rozumiem ze automat ale bez przesady... dużo już zzrobilem, by to spalanie spadlo ale tu nic... nadal to samo maciie pomysł od czego moja audiola tyle pije?
[ Dodano: 2009-12-29, 16:07 ]
czy zbytnie przykręcenie registera może również spowodować większe spalanie?
I okazało sie... 18 litrów na 100km.... kur.... ogólnie to plakac mis ie chce autko odpala od 1 razu na benzynie jak i również na lpg chodzi jak pszczółka jak na składaka i te lata hehe tylko to spalanie benzyny i gazu... rozumiem ze automat ale bez przesady... dużo już zzrobilem, by to spalanie spadlo ale tu nic... nadal to samo maciie pomysł od czego moja audiola tyle pije?
[ Dodano: 2009-12-29, 16:07 ]
czy zbytnie przykręcenie registera może również spowodować większe spalanie?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 16:33 przez delik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
układ ciśnieniowy nie dziala tzn od wtrysku nie ma do wężyka ciśnienia a do tego sam aparat ciśnieniowy(ufo) przy aparacie zapłonowym również jest uszkodzone ale czy brak wyprzedzania zapłonu może powodować takie spalanie...
[ Dodano: 2009-12-29, 22:44 ]
i czy w takiej sytuacji warto trohce przyspieszyć zapłon choćby na słuch żeby troszkę szybciej pracował?
[ Dodano: 2009-12-29, 22:44 ]
i czy w takiej sytuacji warto trohce przyspieszyć zapłon choćby na słuch żeby troszkę szybciej pracował?