Jak w tytule, myslalem ze wymiana oleju wraz z filtrem pomoze, ze poprzedni wlasciciel
moze mieszal rozne gatunki oleju, ale po wymianie po kilku tygodniach (ok.2000km) to samo a nawet wiecej...???? co to jest , dziwna papka, jakby gesta piana powstala z oleju (shell helix) a jego tylko troszke ubylo. Zanim pojade do warsztatu (ktory pewnie "bedzie madry") prosze uzytkownikow o pomoc.
[80 B4 2.0 ABT] Dziwna papka na bagnecie
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Zależy jaki ślad w miejscu nieszczelności powstał, z tego co wiem zazwyczaj planuje się głowicę, będziesz miał wtedy pewność że przygoda z uszczelką nie powinna się powtórzyć. Pozdrawiam!blackpixel pisze:Dzieki za pomoc, mam nadzieje ze to tylko uszczelka, kolega mi to zrobi - mam tylko pytanie czy przy takiej wymianie wskazane jest planowanie glowicy?
Dokładnie. Planuj głowicę i się nie zastanawiaj bo możesz robic dwa razy. A prawda jest taka że jak się chce zaoszczedzic to się potem dwa razy traci.Radek5V pisze:Zależy jaki ślad w miejscu nieszczelności powstał, z tego co wiem zazwyczaj planuje się głowicę, będziesz miał wtedy pewność że przygoda z uszczelką nie powinna się powtórzyć. Pozdrawiam!blackpixel pisze:Dzieki za pomoc, mam nadzieje ze to tylko uszczelka, kolega mi to zrobi - mam tylko pytanie czy przy takiej wymianie wskazane jest planowanie glowicy?