... taa 110 km ale w dowodzie rejestracyjnymja tez mam 110 KM
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip tuning - opinie i wrazenia
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - chip tuning - wrażenia
witam
dzisiaj zebrałem się wreszcie w sobie (czyt. portfelu, tudzież koncie) i zawirusowałem niuńke.
wrażenia ogólne są następujące:
1-krutrza niż zwykle
2-bardzo przyjemna, dopiero teraz czuć jaką to auto ma potężną turbodziure (przy 2000rpm czuć jakbyś dostał kopa w tyłek)
3-lepiej niż zwykle
4-ładnie się zwija przy wyprzedzaniu
5-jeszcze nie miałem okazji w kraku
za kilka dni czeka mnie traska przez całe A4, więc zobaczymy Vmax i spalanie.
mimo wszystko efekt mnie nie powalił, pewnie z racji tego, że jeździłem mnóstwem zczipowanych autek - a wszystkie były nowsze i nawet ten sam 1z w A4, różniący się praktycznie tylko sterownikiem i przepływką, daje dużo lepsze efekty, nie mówiąc już o silnikach z pompowtryskiem, bo tam to już wogóle kosmos jest. wniosek z tego jest niestety smutny- nasze autka to stare kondony
ale nie tracę nadziei i jutro postaram się podregulować troszke program i zobaczymy co będzie. w zasadzie już teraz nie żałuje, ale myślę, że będzie lepiej.
nie shamowałem jeszcze autka i mam wielką nadzieję, że uda mi się to zrobić jeszcze przed wyjazdem z kraka, bo jak nie, to dopiero po wakacjach
jak tylko dostane wykresy, to odrazu je zamieszczę ,ku pokrzepieniu serc
pozdrawiam
---------------------------------------------------------------------------------
porawka:
po wizycie na hamowni i siedmiu korektach efekt jest naprawdę mocny - wykresy już wkrótcę
dzisiaj zebrałem się wreszcie w sobie (czyt. portfelu, tudzież koncie) i zawirusowałem niuńke.
wrażenia ogólne są następujące:
1-krutrza niż zwykle
2-bardzo przyjemna, dopiero teraz czuć jaką to auto ma potężną turbodziure (przy 2000rpm czuć jakbyś dostał kopa w tyłek)
3-lepiej niż zwykle
4-ładnie się zwija przy wyprzedzaniu
5-jeszcze nie miałem okazji w kraku
za kilka dni czeka mnie traska przez całe A4, więc zobaczymy Vmax i spalanie.
mimo wszystko efekt mnie nie powalił, pewnie z racji tego, że jeździłem mnóstwem zczipowanych autek - a wszystkie były nowsze i nawet ten sam 1z w A4, różniący się praktycznie tylko sterownikiem i przepływką, daje dużo lepsze efekty, nie mówiąc już o silnikach z pompowtryskiem, bo tam to już wogóle kosmos jest. wniosek z tego jest niestety smutny- nasze autka to stare kondony
ale nie tracę nadziei i jutro postaram się podregulować troszke program i zobaczymy co będzie. w zasadzie już teraz nie żałuje, ale myślę, że będzie lepiej.
nie shamowałem jeszcze autka i mam wielką nadzieję, że uda mi się to zrobić jeszcze przed wyjazdem z kraka, bo jak nie, to dopiero po wakacjach
jak tylko dostane wykresy, to odrazu je zamieszczę ,ku pokrzepieniu serc
pozdrawiam
---------------------------------------------------------------------------------
porawka:
po wizycie na hamowni i siedmiu korektach efekt jest naprawdę mocny - wykresy już wkrótcę
Ostatnio zmieniony 13 lut 2011, 23:42 przez PawelG, łącznie zmieniany 3 razy.
- Brylantoos
- Forum Audi 80
dołączę się do dyskusji. mam kaske na czip tuning ale boję sie oddać auto bo nie mam komunikacji z kompem w moim aucie. jak znajde rozwiązanie to może sie skuszę. mam auto z 94 roku, nie wiem czy do mojego auta można wsadzić czipa? na razie skuszę się na cos w rodzaju powerboxa,prawie domowej roboty ale skuteczny. pozdrawiam i życzę szerokości_________________piachu
przepływka jeszcze boscha.minon1 pisze:Może i comdomy :shock: , a jaką masz przepływkę :?:
mam już wykresy z hamowni - jak tylko zeskanuje to zamieszcze.
okazało się że za pierwszym razem niewiele przybyło, więc zrobiliśmy korekte ( a nawet siedem ) i teraz jest miodzio - autko ma 229nm a max moment jest teraz niżej niż był, wogóle cały dół jest o niebo lepszy.
komunikacje będziesz miał na serwisówce, albo dobrym uniwersalu, bez problemu. czipa możesz mieć bez problemu, co widać na moim przykładzie, powerbox nie da takiego przyrostu, no chyba że autko zacznie palić po 10l\100, ale to bez sensu.PIACHU pisze:dołączę się do dyskusji. mam kaske na czip tuning ale boję sie oddać auto bo nie mam komunikacji z kompem w moim aucie. jak znajde rozwiązanie to może sie skuszę. mam auto z 94 roku, nie wiem czy do mojego auta można wsadzić czipa? na razie skuszę się na cos w rodzaju powerboxa,prawie domowej roboty ale skuteczny. pozdrawiam i życzę szerokości_________________piachu
- Brylantoos
- Forum Audi 80
w V-techu (kraków), koszt to ok. 1500zl, może trochu więcej jak tylko wróce do krakowa to puszczę Ci wiadomość na pv (będe ok 2 września) to zobaczysz sobie. nie mam tu zabardzo nikogo ze skanerem, więc wykresy z hamowni będą chyba dopiero po moim powrocie do kraku.PawelG w kraku robiles tego czipa??ile zaplaciles??Jest szansa na spotkanie z toba i przejechanie sie (jako pasazer oczywiscie) twoja niunia??Pozdro
pozdrawiam