[b3/b4] Modyfikacje - Rozpórka kielichów przednich
muahaha panowie przepraszam za mój śmiech ale wiercenie dziur w kielichach to komedia ! rozpórka aby spełniała w pełni swoje funkcje i prawidłowo zamontowana jest na dospawanym mocowaniu a nie na dziurach w kielichach którymi osłabiacie kielichy ! sory ale taka kolej rzeczy chyba że chcecie ją po to aby ładnie wyglądała ! ja jestem właśnie na etapie projektu rozpórki dolnej i górnej do B4 Cabrio ABK jak ktoś będzie chciał to zamieszczę dokładne projekty po skończeniu
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 385d5.html
Jak ty byś taką rozpórkę zamontował? Na klej chyba, albo nie to to byś wszystko obspawał.
Jak ty byś taką rozpórkę zamontował? Na klej chyba, albo nie to to byś wszystko obspawał.
normalnie bierzesz blache 5 mm wycinasz takie kwadraty jak ta rozpórka ma zakończenia wiercisz w niej 4 dziury spawasz do niej śruby ze stali hartowanej gniesz ją pod kształt kielicha spawasz ją do kielicha zabezpieczasz przed rdzą i do niej przykręcasz rozpórkę proste jak dup.... ale róbcie po swojemu . A kolego od rdzy jak przewiercisz dziurę to nie zardzewieje ?? przecież wiertłem też zdzierasz ocynk ?
dobra niech każdy robi jak uważa tylko chcił bym zobaczyć obojętnie które wasze auto z tak zamontowaną rozpórką po dzwonie w przednie koło róbcie jak chcecie i nie mówie tego bo gdzieś to przeczytałem ale z własnego i przykładu i kilku osób które długo siedzą w tym temacie
KaZi_2005, kolego ale nie porównuj masowej produkcji do egzemplarzy robionych konkretnie na zamówienie a dlatego większość rozpórek robi się na jak wy to twierdzicie rozwiercanie żeby koleś który ma 2 lewe ręce mógł ją kupić i zamontować w swoim samochodzie nie myśląc o konsekwencjach
[ Dodano: 2010-01-24, 21:59 ]
nie na codzien nie ale nie powiem widziałem może w życiu 2 takie samochody ! a skoro tak ufasz tej firmie to dlaczego rozpórki tej firmy nie mają tak zwanego słabego punktu ?
KaZi_2005, kolego ale nie porównuj masowej produkcji do egzemplarzy robionych konkretnie na zamówienie a dlatego większość rozpórek robi się na jak wy to twierdzicie rozwiercanie żeby koleś który ma 2 lewe ręce mógł ją kupić i zamontować w swoim samochodzie nie myśląc o konsekwencjach
[ Dodano: 2010-01-24, 21:59 ]
nie na codzien nie ale nie powiem widziałem może w życiu 2 takie samochody ! a skoro tak ufasz tej firmie to dlaczego rozpórki tej firmy nie mają tak zwanego słabego punktu ?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 13:33 przez meir, łącznie zmieniany 1 raz.