Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio b4 avant

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 06 maja 2007, 23:54

Odnosnie wrażen odsłuchowy zawsze trzeba brac poprawke na wymagania, ucho odsłuchującego i nie do konca sugerowac się opiniami. Najlepiej samemu móc odsluchać.
Ja z kolei uważam, że magnat to żadna firma a ich produkty sa bardzo słabe. Miałem nieprzyjemnośc słuchania 16 cm odseparowanych magnatów.

Pzdr.

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 07 maja 2007, 12:05

Doc pisze:Odnosnie wrażen odsłuchowy zawsze trzeba brac poprawke na wymagania, ucho odsłuchującego i nie do konca sugerowac się opiniami. Najlepiej samemu móc odsluchać.
Ja z kolei uważam, że magnat to żadna firma a ich produkty sa bardzo słabe. Miałem nieprzyjemnośc słuchania 16 cm odseparowanych magnatów.

Pzdr.

Otóż to, niech żyje wolność słowa i wyboru.
Ja też słuchałem Magnatów tych co mam (zanim kupiłem) i wielu innych modeli.
Helixy, Hertze to głośniki do słuchania "sieczki" czyli poznańskiej "JAAAAZDAAAA" na przykład lecz są równie bardzo dobre.
Mi chodziło o jakość dźwięku wewnątrz samochodu, a nie o to jak mnie słychać na zewnątrz i robić wieś w mieście.
Czyli jedno jest pewne, jeśli komuś zależy na barwie, nasyceniu i słuchania muzyki dla swojej przyjemności to wybierze JBL lub Magnat, w tej klasie oczywiście.

[ Dodano: 2007-05-22, 12:47 ]
Jutro będą foty jak zrobiłem taschki.

Awatar użytkownika
thrall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio b4 avant

Post autor: thrall » 02 cze 2007, 13:42

Witam
Jak zauważyliście jestem nowy na tym forum :P Forum przeglądałem i niestety nie zalazlem odp na nurtujące mnie pytania.

Posiadam radio Pioneer DEH-1300R moc 4x45W (radio niepierwszej młodości) i podłączone pod to 2 standardowe głośniki (tak mi sie wydaje) jakieś takie dwudrożne. Mam audi 80 b4 Avant i kłopot polega w tym ze nie mam gdzie zamieścić dodatkowych głośników boczki w drzwiach tylny i przednich, ale nie o tym mowa, do wyżej wymienionego radia i głośników ma m zamiar podłączyć jeszcze 2 głośniki, np. :

- BLAUPUNKT GTx 542 link do aukcji
- BLAUPUNKT GTx 462 4x6" link
- BLAUPUNKT GTx 662 link
- BLAUPUNKT BGx 663 link
- PIONEER TS-G1349 link

głośniki na które zwracałbym uwagę, cena do 100zl, nie posiadam żadnych wzmacniaczy i chce sie od was dowiedzieć czy radio ze standardowymi głośnikami śmiało pociągnie któreś z tych głośników np gdyby miały moc 40RMS/szt MAX, i jakby to grało nie chodzi mi o jakąś wypasioną jakość/moc, aby grało dość dobrze i głośno, nie lubię bardzo głośno słuchać muzyki, po prostu tak aby nie słyszała mnie okolica :)

prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 14:58 przez thrall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 02 cze 2007, 13:53

Powoli powoli bo nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem... masz dwa głośniki w desce rozdzielczej mówisz że nie masz gdzie podłączyć kolejnych a chcesz jeszcze dwa?
Druga sprawa podajesz linki do wogole innych głośnik jedne są 10cm a drugie 4x6' I masz 100zł na głośniki...Więc wytłumacz mi te rzeczy to coś dobierzemy ;-)

Awatar użytkownika
thrall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: thrall » 02 cze 2007, 14:14

przepraszam za powyższe pomyłki, wiec tak
tak mam 2 głośniki w desce rozdzielczej, 100zl wyrzucam bo więcej nie mogę na to przeznaczyć, jeżeli chodzi o zamontowanie głośników to zastanawiałem sie nad zrobieniem skrzyni do bagażnika (dlatego podalem róznej wielkości głośniki, efektu to pewnie nie da żadnego - skrzynia) ewentualnie wycięciem pokrowca na narty z tylnej kanapy i umieszczenia tam głośników (jakaś mała półeczka szczelnie zrobiona, dość nietypowe może głupi pomysł) nie chce wywiercać żadnych otworów w drzwiach itp bo nie chce nic zepsuć, a ojciec zabiłby mnie za to ;P jezeli chodzi o dobór tych głosników to jakaies w miare dobre do 100zl wydaje mi sie ze któres z tych blaupunktów albo pioneerów z allegro powinny być good,

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 02 cze 2007, 14:23

Blaupunkt hmm raczej odpada... Ja na Twoim miejscu nie instalowałbym skrzynie czy tuby w bagażnik bo za 100zł nic konkretnego nie kupisz a jak kupisz to zwykła tube która będzie tylko buczeć a nie grać. Wię pod Twoje radio zrobił bym tak wywalił te seryjne głośniki z deski i kupił jakieś porządne 10tki cudów z tego nie będzie ale zawsze coś zagrają. Ja bym polecił te głośniki pyle_plg_42 jak za te cenę są bardzo dobre. Podłączysz je bezpośrednio pod radio i myślę że będziesz zadowolony. Jest druga opcja kupienie głośników 16cm i do tego pierścień z mdfu i wsadzić je w przednie drzwi. Jednak ta opcja wymaga przerabiania boczka a tego ty nie chcesz. Wtedy było by tak że zostawiasz seryjne 1`0tki w desce i do tego 16stki w drzwiach. Ale druga opcja odpada ze względu że nie chce niszczyć boczka.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 14:57 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thrall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: thrall » 02 cze 2007, 14:33

tzn nie chce tej skrzynki robić żeby służyła jako tuba, tylko tak aby umieścić te głośniki w czymś, a co myślisz o tym pomyśle z wycięciem pokrowca na narty przy podłokietniku z tylu i umieszczeniem ich tam?

a co do tych oferowanych przez Ciebie głośników to przyznam ze maja imponującą jak dla mnie moc RMS- 70w

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 02 cze 2007, 14:44

Wydaje mi się że to średni pomysł, ale spróbować można... Ja wolałbym już przerobić boczek ale to zależy od Ciebie. Jednak sposobem który będzie wymagał najmniej przeróbek pracy i kasy to wywalenie oryginalnych 10tek i zapakowanie nowych. A co do tych głośników Pyle to naprawdę dobrze grają i mają spora moc bo aż 70W w rms.

Awatar użytkownika
thrall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: thrall » 02 cze 2007, 15:10

zastanowię sie i jak coś kupie te pyle, najwyżej pyle wsadzę do przodu a ze standardowymi będę probował jakieś techniki w podlokietniku ;P

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 02 cze 2007, 15:17

Tam dużo z tych standardowych nie wyciągniesz, ale możesz coś kombinować może i wymyślisz coś ciekawego :-P
PS jesli chcesz wyciągnąć jak najwięcej z przednich 10tek to zrób im jakąś komorę grającą. Tzn ideałem było by zrobione małego 10cm pierścienia z mdfu i przkreceniu go do deski a do niego głośnika. Wtedy trochę sie usztywni konstrukcja głośnika i dużo lepiej będzie grało. Druga rzecz chodzi o to by zakupić mały kawałek maty wygłuszającej i zrobieniu takiej poduszki z w desce z tyłu za głośnikiem. Chodzi o to by głośnik miał obudowę a nie żeby grał "free-air" czyli po prostu tak przykręcony to sztywnej powierzchni bez obudowy jakiejkolwiek. Wtedy jak zrobisz ładną komorę i dobrze wygłuszysz miejsce pod głośnikiem powinno być ok. To taka mała wskazówka jak dobrze wykorzystać 10tki ;-)
aha i co do głośników to jeszzce moge polecić ten model lanzar_150w równeiz dobra jakość za niezłą cenę
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 14:58 przez Krycha, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
thrall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: thrall » 02 cze 2007, 15:34

będę probował, śrubokręty są ;P jakby co będę pisał

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 cze 2007, 13:47

Przede wszystkim przeczytaj dokładnie wątki w tym dziale. O Avancie, głosnikach, nagłośnieniu, sposobach, rodzajach glosników masz wszystko.

pzdr.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl