Audio b4 avant
zamowilem na TASCHKI.pl, tam gdzie DOC polecal (przednie na razie, do drzwi z szybami elektrycznymi). Powolalem sie na DOCa i na klub audi 80, dali mi cene 285 zl juz razem z przesylka, wiec lekka znizka
a te tweatery wygladaja faktycznie sensownie w tym miejscu. nie chce tylko niszczyc drzwi wwiercajac tam srubkami te tweatery... moze na jakis klej je wziasc coby pozniej ew. odkleic bez wiekszych zniszczen, jak myslicie?
a te tweatery wygladaja faktycznie sensownie w tym miejscu. nie chce tylko niszczyc drzwi wwiercajac tam srubkami te tweatery... moze na jakis klej je wziasc coby pozniej ew. odkleic bez wiekszych zniszczen, jak myslicie?
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
jesli nie chcecie niszczyc, robic dziurek itd, wlozcie je w oryginalne miejsca, lub jak juz wiele razy pisalem, możecie wykorzystać oryginalne glosniki przednie jako tweetery dodając w torze dobry kondesator wart 3, 4 zł. Zapewniam, ze bardzo ciepło, delikatnie i przyjemnie będa syczeć.
Kondensator dac mozna na przewodzie za radiem w szeregu na jednym przewodzie idącym od glosnika przedniego do radia. Tak dajemy dwa kondensatory do 2 glosnikow przednich oryginalnych.
Proponuje 2,2 mikroF tu i ten http://diax.pl/sklep/product_info.php?c ... ts_id=6383 5 zł koszt + przesylka.
Nie warto wkladac elektrolitycznych, slabiej brzmią, słabiej tłumią i filtrują.
Załączam mega profesjonalny schemat przodu naglosnienia dla tych, którzy nie maja pojecia o czym mowie.
Kondensator dac mozna na przewodzie za radiem w szeregu na jednym przewodzie idącym od glosnika przedniego do radia. Tak dajemy dwa kondensatory do 2 glosnikow przednich oryginalnych.
Proponuje 2,2 mikroF tu i ten http://diax.pl/sklep/product_info.php?c ... ts_id=6383 5 zł koszt + przesylka.
Nie warto wkladac elektrolitycznych, slabiej brzmią, słabiej tłumią i filtrują.
Załączam mega profesjonalny schemat przodu naglosnienia dla tych, którzy nie maja pojecia o czym mowie.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
tasma dwustrona rozwiązuje problemxavier pisze:a te tweatery wygladaja faktycznie sensownie w tym miejscu. nie chce tylko niszczyc drzwi wwiercajac tam srubkami te tweatery... moze na jakis klej je wziasc coby pozniej ew. odkleic bez wiekszych zniszczen, jak myslicie?
[ Dodano: 2007-04-20, 08:01 ]
ja na nikogo się nie powoływałem tylko poprosiłem o zniżkę i mi dalixavier pisze:Powolalem sie na DOCa i na klub audi 80, dali mi cene 285 zl juz razem z przesylka, wiec lekka znizka
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Qurde kilka dni nie zaglądałem tu i tyle pytań...
Wiec tak po kolei albo inie...
Ja tweeterki przymocowałem na dwustronna taśmę samochodową (taka piankową jak do wkładów lusterek) bo tez nie chciałem nic wiercić ani wycinać.
Szajba - niczego nie zasłaniają - jest to wręcz idealne miejsce na nie I nie są wcale skierowane w podsufitkę - może tak tylko zdjęcie to oddaje. Obudowa ma swój kąt ale sam głośniczek jest w niej płynnie przestawiany w każdą stronę także ten z mojej strony jest skierowany bezpośrednio na mnie a prawy na pasażera :mrgreen:
Co do pytania czemu tam - a dla tego że powinny one być montowane na wysokości uszu (głowy) a że słupków nie mogłem (prawy został przez mojego poprzednika przylepiony :evil: ) zrezać to ta pozycja była najbardziej zbliżona. Moim zdaniem te miejsce jest optymalne i nie wymaga praktycznie żadnego nakładu pracy!
Jak chcecie jeszcze coś wiedzieć to pytajcie!!!
Wiec tak po kolei albo inie...
Ja tweeterki przymocowałem na dwustronna taśmę samochodową (taka piankową jak do wkładów lusterek) bo tez nie chciałem nic wiercić ani wycinać.
Szajba - niczego nie zasłaniają - jest to wręcz idealne miejsce na nie I nie są wcale skierowane w podsufitkę - może tak tylko zdjęcie to oddaje. Obudowa ma swój kąt ale sam głośniczek jest w niej płynnie przestawiany w każdą stronę także ten z mojej strony jest skierowany bezpośrednio na mnie a prawy na pasażera :mrgreen:
Co do pytania czemu tam - a dla tego że powinny one być montowane na wysokości uszu (głowy) a że słupków nie mogłem (prawy został przez mojego poprzednika przylepiony :evil: ) zrezać to ta pozycja była najbardziej zbliżona. Moim zdaniem te miejsce jest optymalne i nie wymaga praktycznie żadnego nakładu pracy!
Jak chcecie jeszcze coś wiedzieć to pytajcie!!!
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dobra xavier to jak już je zamontujesz to koniecznie daj znaka, ja się jeszcze w takim razie wstrzymam z kupnem tych głośników. Poczekam na twoją recenzję.xavier pisze:tak ja wlasnie kupilem helixy blue 62 (w MediaMarkt sa za 299, w saturnie nawet za 279 ale nie ma ich na polkach) i czekaja na zamontotwanie, pod koniec tygodnia powinne juz siedziec w boczkac i grac, wtedy bede mogl cos powiedziec