[B3/B4] Demontaż tylnych lamp
[B3/B4] Demontaż tylnych lamp
Koledzy sytuacja wygląda tak, 4 śrubki mocujące są odkręcone wypycham lampę i nic. Ale dopatrzyłem się między lampą a karoserią czarnego lepiku który to łączy. W jaki sposób mogę to rozgrzać żeby wyjąć lampy jakaś farelka czy suszarka czy jest jakiś inny sposób :?: a może podgrzewanie nic nie da tylko trzeba podważać :?: Nie chce zrobić czegoś na siłę bo mrozy są i łatwo może pęknąć coś
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
jak bedziesz wyciagal to nie sila a momentem... nie wiem czy mnie dobrze zrozumiesz, nie szarp tylko ciagnij z jedna sila rownomiernie cala lampe, troche cierpliwosci i wyjdzie... jak pierwszy raz wyciagalem blende eu to sie spieszylem robilem to na sile troche mi pekla blenda...
jak juz sciagniesz to nie zmywaj zostaw ten lepik bo jest drogi ;p przyda sie bo jest niezbedny... mozna by uzyc silikonu, ale co ori to ori...
jak juz sciagniesz to nie zmywaj zostaw ten lepik bo jest drogi ;p przyda sie bo jest niezbedny... mozna by uzyc silikonu, ale co ori to ori...
taaa... wtedy na pewno będziesz miał szczelne lampy... :roll:jak juz sciagniesz to nie zmywaj zostaw ten lepik bo jest drogi ;p przyda sie bo jest niezbedny... mozna by uzyc silikonu, ale co ori to ori...
zerwij ten lepik bo przy demontazu i tak go uszkodzisz i nałóż nowy... tylko nie silikon bo Duo dał mi za niego po głowie xD <ok>
po wyjeciu lampy dobrze pozbieraj resztki wez jak plasteline w dlonie roluj az zrobia sie paski i po kawalku naloz jeszcze raz i bedzie napewno dobrze ja u siebie wymienalem lampe prawą po byla peknieta przy zamku i zakladaniu uzylem tego starego kitu i jest ok a lapma wyjdzie napewno nei ciagnij na sile tylko staraj sie rownomiernie ciagnac z obu stron za lampe i wyjdzie napewno puzniej tylko dobrze ustaw sobie lampe