[B4 ABK] Przekaźnik numer 30
Dla chcącego nic trudnego. Widać leniuch jesteś bo przeczytałbyś ten cały temat tip-top to byś wiedział ile to kosztuje. A gdzie kupić? W kazdym sklepie z częściami. Jak jesteś leń to chwyć telefon i zamów sobie podając numer przekaźnika. Zobacz na pierwszej stronie tematu.zakk87 pisze:gdzie kupiłeś taki przekaźnik i ile kosztował? może i ja bym profilaktycznie u siebie wymienił.
No cóż masz dylemat. Mój nie był wymieniany od 1993 roku więc różnicę w działaniu auta poczułem od razu po wymianie. Jednak chłopaki piszą często o nieprawidłowościach w lutach więc może nowy jest niesprawny. Nie wiesz jednak kiedy dokładnie poprzedni właściciel go wymieniał. A co dolega Twojemu autku, że chcesz go wymienić? Masz podobne objawy co inni?zakk87 pisze:ok, ok:D tak zrobię:) tylko chciałem wiedzieć ile obecnie kosztuje w "zamojskim".
w sumie sprawdziłem swój i mam made in germany a w skrzynce z bezpiecznikami leży made in italy czyli był niedawno wymieniany przez poprzedniego właściciela...
[ Dodano: 2010-01-29, 10:51 ]
Przepłaciłeś ja dałem 24! hehe za reszte kupie lizaka...Tomi1987b pisze:Ja akurat zakupiłem go za 25 zł.
przerywa mi czasem jak jadę, w sumie to nie często ale co kilkaset km.
przede wszystkim myślałem nad tym przekaźnikiem bo znajomy mi osobiście o nim wspominał (miał ABK), ale ostatnio podłączyłem się pod VAG'a i wyskoczył mi błąd potencjometra przepustnicy. czy ten przekaźnik może wywoływać jego błąd? a może na samym zapłonie występuje ten błąd? dodam że zimno jest na dworze a bateria w lapku mi 20 min trzyma
przede wszystkim myślałem nad tym przekaźnikiem bo znajomy mi osobiście o nim wspominał (miał ABK), ale ostatnio podłączyłem się pod VAG'a i wyskoczył mi błąd potencjometra przepustnicy. czy ten przekaźnik może wywoływać jego błąd? a może na samym zapłonie występuje ten błąd? dodam że zimno jest na dworze a bateria w lapku mi 20 min trzyma
Ja miałem problem ze wszystkim, padało podejrzenia też na przepływomierz. Tyle, że komputer nie wykazywał błędów. Pewnie z tąd problemy elektromechaników którzy rozkładali ręce. Pewnie teraz nikt by nie naprawił auta bez komputera, takie czasy, że pewnie każdy by mógł diagnozować auta po podpięciu jendego kabelka (bo po co szukać).zakk87 pisze:przerywa mi czasem jak jadę, w sumie to nie często ale co kilkaset km.
witam.ja mam podobny problem w moje niuni. falujace obroty i w dodatku jest strasznie slaba,alegdy odlacze tzw. pin od przeplywomierza powietrza gdy chdzi na LPG to jest jak reka odjal. auto zrywa sie jak szalone,minusem jest nadal falujace obroty.czy za t moze byc rowniez odpowiedzialny ten przekaznik??? bardzo prosze szybka odpowiedz, bo juz nie mam sil do tego auta probowalem juz wszystkiego