[coupe] zderzak przedni z serii "color edition"
- hakanos007
- Forum Audi 80
sluchaj taki nowy zderzak z dokladka w aso koszt ok 2 tys zl chcesz dam ci numer katalogowy, ubezpieczalnia nie pojdzie ci na to ze wyplaci ci kase jak za nowy oni policza amortyzacje za lata,
ps. uderz do DUO moze on ma taki zderzak i zapytaj URAREK moze ma taki prospekt bo kiedys mu zdaje sie sprzedalem
ja w prospekcie mam tylko pare fotek tego zderzaka, bez numeru i ceny wiec z tego prospektu nic nie udowodnisz
ps. uderz do DUO moze on ma taki zderzak i zapytaj URAREK moze ma taki prospekt bo kiedys mu zdaje sie sprzedalem
ja w prospekcie mam tylko pare fotek tego zderzaka, bez numeru i ceny wiec z tego prospektu nic nie udowodnisz
pare postów wyzej Frano podal cene w niemczech w euro, ja pytalem u siebie w Zabrzu w salonie Besmarex, zderzak Kamei to nic innego jak zwykły zderzak coupe + dokładka złapana na nitach, cene podalem orientacyjna taka jak pamietam (nie mniej jak 2 tys), taki sam zderzak z otworami na spryskiwacze jest o stowke droższy
- hakanos007
- Forum Audi 80
przerabiałem taki sam temat zderzak jest nie do wycenienia w moim przypadku wzieto cene z zderzaka od coupe z silnikiem V taki sam jak S2 ale tez musiałem tego przypilnowac i odwoływac sie od wyceny jaka zrobiła ubezpieczalnia bo w niej wzieli cene zwykłego zderzaka od audi 80 aha dodam ze uznano dzieki temu mi szkode całkowitą wypłacono 65 proc wartości auta <ok>
- hakanos007
- Forum Audi 80
hehe no nieźle.
A powiedz mi...ja wbiłem sie w mega dziure...a zaraz za nia wystawał prostopadle do krawedzi jezdni kawałek betonowej płyty chodnikowej...był wkopany albo tak przymarznięty..uszkodzeniu iległ zderzak,felga stalowa i amortyzator.Problem polega na tym żeby nie dąc się orżnąć na tym zderzaku ..a druga sprawa że mam dość sporą glebe..czy zeczoznawca może w jakiś sposób stwarzać problem z tego powodu??
jeszcze jedno..amorki powinno sie wymieniać parami..jest to kwestia bezpieczeństwa.Czy ubezpieczalnia moze oddać tylko za jeden??
A powiedz mi...ja wbiłem sie w mega dziure...a zaraz za nia wystawał prostopadle do krawedzi jezdni kawałek betonowej płyty chodnikowej...był wkopany albo tak przymarznięty..uszkodzeniu iległ zderzak,felga stalowa i amortyzator.Problem polega na tym żeby nie dąc się orżnąć na tym zderzaku ..a druga sprawa że mam dość sporą glebe..czy zeczoznawca może w jakiś sposób stwarzać problem z tego powodu??
jeszcze jedno..amorki powinno sie wymieniać parami..jest to kwestia bezpieczeństwa.Czy ubezpieczalnia moze oddać tylko za jeden??
Wywołany do tablicy melduję, że posiadam "kameja" prospekt. Ale czy i co to pomoże? Jak jakieś fotki, skany to pisz, wrzucimy. Wiem tylko, że ubezpieczalnie to temat rzeka... . Rzeczoznawcy to druga rzeka....xxtomek pisze:...
mowie ci zapytaj URarek on powinien miec prospekty dotyczace tego Kamei
Pisz co i jak, będzie dla potomnych info, jak sprawy się mają w przypadku uszkodzeń komunikacyjnych naszych cacek. Bo prosta sprawa - widzę z innego tematu że spora część posiadaczy Coupe ma wpisane w nazwie cuda w dowodach rejestracyjnych. I to też może być problem przy najdrobniejszej szkodzie.
- hakanos007
- Forum Audi 80
To nawet zwykly standardowy zderzak w aso sobie wolaja 1650zł.
U mnie za maske, zderzak, reflektor, grill, kierownice powietrza likwidator wyliczyl 5000zł wg aso po urealnieniu 2500zł, wartosc auta wyliczyli na 5700 i zrobili calke wyplacajac 3500...
Przyjmij ze to zwykly zderzak niech Ci wyplaca z 3 klocki i zapomnij o sprawie, zaczniesz wydziwiac to Ci zrobia calke i dostaniesz 1000zł...
Zobacz co CI zaproponuje ubezpieczyciel a pozniej sie odwoluj jak kwota nie bedzie CIe zadawalała...
U mnie za maske, zderzak, reflektor, grill, kierownice powietrza likwidator wyliczyl 5000zł wg aso po urealnieniu 2500zł, wartosc auta wyliczyli na 5700 i zrobili calke wyplacajac 3500...
Przyjmij ze to zwykly zderzak niech Ci wyplaca z 3 klocki i zapomnij o sprawie, zaczniesz wydziwiac to Ci zrobia calke i dostaniesz 1000zł...
Zobacz co CI zaproponuje ubezpieczyciel a pozniej sie odwoluj jak kwota nie bedzie CIe zadawalała...
Oni tego nie lubią, są FACHOWCAMI :mrgreen:hakanos007 pisze:......to mu soczyście wytłumacze .... i co mu zrobie jak mnie nie przeprosi hehe
PI7er pisze:.....Zobacz co CI zaproponuje ubezpieczyciel a pozniej sie odwoluj jak kwota nie bedzie CIe zadawalała...
To będzie chyba przyjaźniejsze. Chociaż nie ma na nich reguły.
Na mailu masz fotki kameja.
- hakanos007
- Forum Audi 80
- hakanos007
- Forum Audi 80