[All] Audio w b4
-
- Forum Audi 80
[B4 Sedan]Co mam zakupic i jak radzicie podłączyc ??
16cm mam i chce dac w tylną pólke
10 cm chce nabyc i dac w podszybie
13cm są w tylnych drzwiach oryginalne Nokia z tweeterami
Chce Wzmacniasz i Skrzynie
Radio Kenwwod z wyjsciem na wzmaka albo suba Para Chinchy
Mój pomysł
Hertz 10 cm na przód
Zostawiam glosniki Noki 13cm w tylnych drzwiach
Podpinam wzmacniasz a pod niego 16cm w pólke no i Skrzynia
A teraz prosze o porady jak to podłączyc jakie kable przeprowadzic itp nie znam sie na tym
10 cm chce nabyc i dac w podszybie
13cm są w tylnych drzwiach oryginalne Nokia z tweeterami
Chce Wzmacniasz i Skrzynie
Radio Kenwwod z wyjsciem na wzmaka albo suba Para Chinchy
Mój pomysł
Hertz 10 cm na przód
Zostawiam glosniki Noki 13cm w tylnych drzwiach
Podpinam wzmacniasz a pod niego 16cm w pólke no i Skrzynia
A teraz prosze o porady jak to podłączyc jakie kable przeprowadzic itp nie znam sie na tym
kolego jak już to w podszybie syczki i zrób sobie panele z przodu i wtedy przod i tył głosniki po 16cm bo ładowanie głośników w pułke mija sie z celem i tylko kasy szkoda w to pakować tak samo w te 10cm w przod lepiej już zrobić panele z przodu i w nie głośniki bo tył już masz i wtedy skrzynie do bagażnika pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Wiem wiem ze dobra 16 sprzodu to podstawa
Ale ja nie chce sie w to bawic tym bardziej ze pojezdze z rok samochód sprzedam i kupie co innego a nie chce zabardzo ingerować jak wszystko jest ok
Wiem ze scena muzyczna nie bedzie najlepsza przy moim rozwiązaniu bo mocny bedzie tył a nie przód ale mi pasuje takie rozwiązania nawet lubie jak dzwiek dobiega z tyłu
Chce sie dowiedziec tylko czy od strony technicznej takie coś jest możliwe jak to podlaczyc bo z tym nie powinno byc duzo roboty a grac bedzie napewno glosńo
Ale ja nie chce sie w to bawic tym bardziej ze pojezdze z rok samochód sprzedam i kupie co innego a nie chce zabardzo ingerować jak wszystko jest ok
Wiem ze scena muzyczna nie bedzie najlepsza przy moim rozwiązaniu bo mocny bedzie tył a nie przód ale mi pasuje takie rozwiązania nawet lubie jak dzwiek dobiega z tyłu
Chce sie dowiedziec tylko czy od strony technicznej takie coś jest możliwe jak to podlaczyc bo z tym nie powinno byc duzo roboty a grac bedzie napewno glosńo
przede wszystkim ma grać czysto a nie głośno no ale jeśli chcesz tylko głośno to ok a co do podłączenia to w każdym sklepie z car audio kupisz kable głośnikowe i grube kable plusa i minusa plus dajesz do wzmaka i akumulatora minus wpinasz od wzmaka do jakiejś masy jest jeszcze remonte które steruje wzmakiem podpinasz go pod radio i wtedy gdy odpala radio odpala wzmak gdy chcesz mieć oddzielnie radio i wzmak no to musisz sobie gdzieś po drodze wstawić na tym kabelku przełącznik potem od wzmaka do radia kupujesz kable sygnałowe i to łączysz no i dalej to już masz kable do głośników wszystko składasz do kupy kabelki ładnie prowadzisz progami i wszystko powinno grać
zamiast wycinac dziury w pułce z tyłu lepiej juz zrobić w drzwiach bo ciężko jest wyciąć a i tak bedzie sub w bagarzniku to będzie zagłuszał ja mam w podszybiu 2 pioneery 20watt
z tyłu ori syczki plus juakies megavox niby 300watt i na tył sub jbl gt4 1200watt 350 rms i podpinam pod wzmacniacz tylko suba i gra dość nawet
z tyłu ori syczki plus juakies megavox niby 300watt i na tył sub jbl gt4 1200watt 350 rms i podpinam pod wzmacniacz tylko suba i gra dość nawet
-
- Forum Audi 80
witam chciałem podnieść tanim kosztem jakość audio w niuni, nie znam sie na tym kompletnie dlatego pytam czy takie połączenie ma sens i da fajny basik na plecach ? :mrgreen:
tuba_bass_mp_3_1000w
moje radio
sony_cdx_gt24
kolejne banalne pytanie czy potrzeba do tego wzmacniacza?
dzięki za podpowiedzi. pzdr
tuba_bass_mp_3_1000w
moje radio
sony_cdx_gt24
kolejne banalne pytanie czy potrzeba do tego wzmacniacza?
dzięki za podpowiedzi. pzdr
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:42 przez Revelation, łącznie zmieniany 1 raz.
a przepraszam zmieniam info bo nie doczytałem ta tuba jest aktywna i nie wymaga wzmacniacza ale teraz sie nasuwa pytanie czy nie lepiej kupić coś używanego co będzie troszkę leprze bo niestety to napewno niema 1000wat a wiem z doświadczenia że z używek można wyszperać naprawdę fajne rzeczy ewentualnie można samemu zrobić
Audio w b4
Witam czy taki komplet bede czul w zaladku jako amator ? dodam ze pierwszy raz bede mial do czynienia z prawdziwym basem w aucie.
SKRZYNIA ALPHARD SW-3Z (25cm) 150 Wat Rms
+
wzmacniacz: MAGNAT RAVE 220 (2x70 Wat Rms, 1X150 Wat Rms)
Dzieki za odp i Pozdrawiam
SKRZYNIA ALPHARD SW-3Z (25cm) 150 Wat Rms
+
wzmacniacz: MAGNAT RAVE 220 (2x70 Wat Rms, 1X150 Wat Rms)
Dzieki za odp i Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 00:39 przez timolo, łącznie zmieniany 1 raz.
mam taki głośnik u siebie w podobnej skrzyni tyle że ja ma zamkniętą obudowe 30L
skrzynia_alphard_sw_3z_wzmacniacz_magnat_rave_220
na początek na pewno będziesz zadowolony
skrzynia_alphard_sw_3z_wzmacniacz_magnat_rave_220
na początek na pewno będziesz zadowolony
Ostatnio zmieniony 06 sty 2012, 00:38 przez ivaszko, łącznie zmieniany 1 raz.
wywalićtimolo pisze:wywalac glosniki z polki czy zostawic ? mam helixy 6x9
kolego jak zostawisz takie coś w półce i dołożysz suba to nie będzie razem grać, popsujesz sobie efekt niskiego brzmienia, zaprasza do lektury o CA a jeśli nie wierzysz (nie jeden tak tu mówił) to przekonasz się sam na własnych błędach.ivaszko pisze:zostaw
timolo, ile mniej więcej chcesz na to przeznaczyć :?: