[B4 Avant 1.9 TDI 1Z] Zamiana Bosch na Pierburg
[B4 Avant 1.9 TDI 1Z] Zamiana Bosch na Pierburg
Witam wszystkich.
Przeczytałem wszystkie posty na forum odnośnie zamiany z Boscha na Pierburga i tak naprawdę wiem tylko że trzeba wymienić nastawnik na indukcyjny zmienić przepływke na Pierburga zamienić komputer i wiązkę elektryczną.
Mam prośbę czy ktoś mógłby mi pomóc jak to zrobić nastawnik już mam.
Z komputerem mam problem bo nie wiem jaki się nadaję słyszałem że nowsze mają wbudowany imobilajzer czy są bez imo a jak tak to jak je poznać.
Trzecia sprawa to wiązka jaka część jest jej potrzebna.
Proszę o pomoc
Przeczytałem wszystkie posty na forum odnośnie zamiany z Boscha na Pierburga i tak naprawdę wiem tylko że trzeba wymienić nastawnik na indukcyjny zmienić przepływke na Pierburga zamienić komputer i wiązkę elektryczną.
Mam prośbę czy ktoś mógłby mi pomóc jak to zrobić nastawnik już mam.
Z komputerem mam problem bo nie wiem jaki się nadaję słyszałem że nowsze mają wbudowany imobilajzer czy są bez imo a jak tak to jak je poznać.
Trzecia sprawa to wiązka jaka część jest jej potrzebna.
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2010, 20:59 przez aczescik, łącznie zmieniany 1 raz.
Immo to nie problem wyślesz kompa to sie zrobi że immo zniknie można też dołożyć puszkę immo ale to już zależy od ciebie.aczescik pisze:Dobrze Ci powiedzieć "przekładasz kable i po zabawie" chodzi mi głównie o kompa i ten felerny imobilajzer bo moje cacko nie ma imobilajzera i mechanik powiedział że to jest najtrudniejsze w tej całej zabawie
-
- Forum Audi 80
ostatnio pytałem sie u pompiarza o nastawnik potencjometryczny i powiedział mi ze ma jakiegoś elektronika który jest w stanie zreanimować to ustrojstwo(w niektórych przypadkach już nie) koszt to 200-300zł
nie jest to byle jaki pompiarz bo jeden z lepszych z wawy a dokładnie Bogdan z Nadarzyna wiec głupot raczej nie opowiadał.
nie jest to byle jaki pompiarz bo jeden z lepszych z wawy a dokładnie Bogdan z Nadarzyna wiec głupot raczej nie opowiadał.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Prawie wszystko się da zreanimować ,problem w tym że nigdy nie wiadomo na jak długo .Według mnie reanimacja nastawnika potencjometrycznego to kasa wyrzucona w błoto no chyba że gość da gwarancjęwenon pisze:ostatnio pytałem sie u pompiarza o nastawnik potencjometryczny i powiedział mi ze ma jakiegoś elektronika który jest w stanie zreanimować to ustrojstwo(w niektórych przypadkach już nie) koszt to 200-300zł
witam
podepnę się pod temat i opisze o co mi chodzi
Rozbiłem wczoraj swoje audi b4 1,9tdi 1995 rok kombi że nie nadaje się do remontu
a mogę okazyjnie kupić takie samo audi ten sam kolor tylko z 1992 roku w dość okazyjnej cenie i mam pytanie czy jak zmienię silnik to wystarczy tylko wiązkę od komputera zmienić ?? silnik i osprzęt nienaruszony .Miałem dość bogato wyposażone te audi i jak bym kupił te drugie to dużo rzeczy chciał bym poprzekładać czy wszystko będzie pasować
pozdrawiam wgali
podepnę się pod temat i opisze o co mi chodzi
Rozbiłem wczoraj swoje audi b4 1,9tdi 1995 rok kombi że nie nadaje się do remontu
a mogę okazyjnie kupić takie samo audi ten sam kolor tylko z 1992 roku w dość okazyjnej cenie i mam pytanie czy jak zmienię silnik to wystarczy tylko wiązkę od komputera zmienić ?? silnik i osprzęt nienaruszony .Miałem dość bogato wyposażone te audi i jak bym kupił te drugie to dużo rzeczy chciał bym poprzekładać czy wszystko będzie pasować
pozdrawiam wgali