[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- tokarka606
- Forum Audi 80
Dobra to teraz ja pomęczę Was troszkę odnośnie AC/BC.Więc jak wygląda sprawa z montażem w silniku Ng?Gdzie się wpiąć,w który komp. i jak?Solskier gdzieś kiedyś pisał że się da ale nie mogę tego znaleźć.Może ktoś już montował to w Ng i wie co i jak i z czym do czego?Od razu mówię-w kabelkach jestem zielony. :mrgreen:
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
Powiem Ci szczerze że mistrzem kabelków to ja też nie jestem ale wszystkie szczegóły znalazłem tu na forum i się udało. Najtrudniej dostać się do kompa po sygnał spalania , szczególnie w cabrio. Komputer sterujący znajduje się pod schowkiem u pasażera i w nim musisz znaleźć żółty kabelek i doprowadzić go do zegarów.
maniekmac, dzięki za odzew bo troszkę czekałem aż ktoś się odezwie w temacie.Kolego no tak tylko nie wiem gdzie komp jest w Coupe.Czy pod schowkiem czy pod kierownicą tak jak w przypadku Avanta Solskiera co pokazał w rezanku.Czytałem tez na forum że w NG są dwa kompy a tak jak pisałem z elektronice,w kabelkach jestem zielony.
Koledzy, powiedzcie mi, jak to jest z tymi autocheckami - czytalem, ze po podlaczeniu samego licznika (bez podlaczania kostki od AC) autocheck powinien pokazywac wszystkie ikonki po kolei, skonczywszy na kontrolce OK. Ja przed chwila podlaczylem licznik z AC u siebie, i na poczatku byl napis brem lichts, nastepnie ikonka przepalonej zarowki, a po niej kontrolka cisnienia oleju, na ktorej sie zatrzymalo. Nastapilo 3-krotne pikniecie i kontrolka mrugala caly czas. AC jest z b3 2.0, wiec teoretycznie powinno byc okej. Oczywiscie domyslam sie, ze po podlaczeniu kostki do AC bedzie okej, ale napiszcie mi, co o tym myslec
-
- Forum Audi 80