[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
I ta co pokazałeś też Ci podpasuje ale będziesz musiał przełożyć same ramię dżwignię do swojego pająka, a normalnie w całości nie podejdzie nawet z Avanta bo jest inna średnica mocowania do kolumny kierownicy,a tak na marginesie to ja mam założoną manetkę z A6/C5 z 1999r do Cabrio 1993r i działa jak trzeba.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
KLAKSON Mam do Ciebie pytanie odnoście AC gdzie się kabelkami podpinałeś ? Ja nie wiem gdzie szukać tych wszystkich sygnałów. Może w kostkach licznika coś będzie jakby coś było to podaj jaki kolor kostki jaki kabelek i od czego to sygnał Aha i trzeba puszczać coś z komory silnika ?? Mowa oczywiście o b3 :mrgreen:
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Audi Sport, A więc tak:
Wszystkie kable masz w dwóch kostkach w liczniku. Kolory kabli w AC są takie same jak w kostkach w liczniku.
Najbardziej przyjaznym do zrozumienia jest artykuł kolegi Sywiastego (daje link do pobrania):
http://www.mediafire.com/?ejcgegzdmii
Z niego ja i dużo innych osób korzystało w czasie podłączania AC lub ACBC.
A kabelki możesz zrobić na dwa sposoby
1. Wpinać się po kolei w kostkę (jak oryginalnie)
2. "wciąć" się w poszczególne kabelki (ja tak robiłem)
A z komory sinika nic nie trzeba puszczać (no chyba, że zechcesz robić kompletną instalację AC )
Wszystkie kable masz w dwóch kostkach w liczniku. Kolory kabli w AC są takie same jak w kostkach w liczniku.
Najbardziej przyjaznym do zrozumienia jest artykuł kolegi Sywiastego (daje link do pobrania):
http://www.mediafire.com/?ejcgegzdmii
Z niego ja i dużo innych osób korzystało w czasie podłączania AC lub ACBC.
A kabelki możesz zrobić na dwa sposoby
1. Wpinać się po kolei w kostkę (jak oryginalnie)
2. "wciąć" się w poszczególne kabelki (ja tak robiłem)
A z komory sinika nic nie trzeba puszczać (no chyba, że zechcesz robić kompletną instalację AC )
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Jest parę wersji tych modułów masz AC/BC i MC/BC czyli skoro nie masz w nowym MC to masz AC/BC , bo innej możliwości nie ma. W AC masz przecież wszystko co masz w MC i dodatkowo czujnik poziomu płynu spryskiwaczy i kontrola przepalonych lamp przednich i tylnych. Jedynie AC nie jest odpowiedzialny za brzęczyk przy włączonych światłach podczas wysiadania z samochodu.pawel.s pisze:kupiłem BC bez MC
- Audi Sport
- Forum Audi 80