Skrzynia ściągnięta, właściwie wszystko w okół pościągane, ale teraz wyszła taka sprawa że mechanik będąc u mnie powiedział iż panewki jeżeli wykazują zużycie są koloru czerwonego (lub odcień) a te panewki które mu pokazałem są okej, może po za tą z dziwnymi wżerami których pochodzenie jest zastanawiające.
Od razu powiem że pompę oleju sprawdziłem domowym sposobem i wsadziwszy smok w pojemnik z olejem, zatkałem otwór przez który pompa podaje olej i kolega kręcił wałkiem napędowym. Nie mogłem utrzymać ręki w miejscu, bo pompa dawała takie ciśnienie że wypychało moją łapę, dlatego uważałem ze pompa jest okej. Jednak dzisiaj po rozkręceniu zobaczyliśmy dużo rys na zębach i ogólnie w środku były powycierane miejsca od pracujących kół zębatych pompy, tak że czeka mnie dodatkowo wymiana pompy.
Nie chcąc kupić używki zacząłem wydzwaniać po sklepach i nie wiem jaka firma będzie odpowiednia.
Dużo osób mówiło mi o firmie HANS PRISE- od 100-150 zł
Jakieś chińskie czy tajwańskie do 100 zł
Firma Duńska JP (gościu polecił mi ją bo uważa że jest dużo lepsza niż Hans Prise, którą określił jako "szmelc") cena 100 zł
I w jednym sklepie pompa firmy SWAG ponad 400 zł
Więcej firm nie pamiętam i chyba nikt mi nic innego nie podawał. Może któryś z klubowiczów podpowie co zrobić z moim problemem.