Łapie awaryjny bo n75 nie zbija prawidłowo .W pewnym momencie ciśnienie doładowania przekracza 1,5 bara :shock: N75 do wymiany .A ten błąd to własnie zbyt duże ciśnienie w kolektorze dolotowym .140 zeta za nowy n75 na aledrogo i problem kumpla rozwiązany <ok>
logi nie problem jutro sie dorobi jak cos trzeba bedzie.
a z tym czyszczeniem turbiny to sie zastanawiam bo kumpel ma ciężką noge i łądnie mu daje po dmuchawce.
J w swoim AFN też nie żałuje mu gazu i też bedę musiał czyścić turbinkę bo powyżej 3 tyś odcina go na sekunde a śmigam raczej dynamicznie powiedz który to rok tego AFN :?:
Nie on ma czujnik G70 na rurze dolotowej nie w Ecu tak jak ja mam ale błąd który wyskakuje to Czujnik ciśnienia w rurze rozgałęźnej ale widać po logach że turbina ładuje na max możesz jeszcze zrobić w ten sposób rozruszaj sztangę turbiny za pomocą klucza 14
tak z pół godzinki trzeba machać kluczem i potem jak się silnik rozgrzeje przegonić dać mu w palnik przez parę dni i zobaczysz czy coś się polepszyło jak są delikatnie zapieczone łopatki w turbinie to taki zabieg pomaga a jak mocno to niestety turbina na stół do czyszczenia a najlepiej regeneracja koszt 1000-1500 zł wiem bo parę dni temu diagnozowałem AJM i turbinkę musiał robić a póżniej jeszcze przepływkę też wymienił i auto ożyło
a jeszcze jedno jakby robił turbine to niech wyrzuci katalizator ze środka o jak ma zapchany to za miesiąc po zrobieniu turbiny będzie miał ten sam problem to tyle
Witam i ja bym poprosił o analizę logów Audi a4 AJM 1.9 PD
Jest zamulony słaba rekcja na gaz nie wiem co jest n 75 przepływka nie wiem może ktoś coś podpowie. Układ raczej szczelny wszystko sprawdzane wężyki też wszystkie nowe.