[All] Opony na LATO - jakie wybrać ?
-
- Forum Audi 80
- killer0123
- Forum Audi 80
- wampir1988
- Audi 80 Klub
[90 B3 2.0 PS] nowe opony letnie 195/60 r14
nie ma co ukrywac. idzie wiosna, a wraz z nia w moim przypadku rowniez pora zakupienia nowych opon. Mam 4 gumy na oku i chcialbym sie spytac czy ktos mial z nimi do czynienia i jesli tak to jak sie spisywaly? opony beda sie krecic w A90 ośka, a felgi to Aero 14'
1. Pirelli Cinturato P4 (propozycja wulkanizatora - ale pewnie dlatego, ze ciuchy, stojaki, flagi sa Pirelli)
2. Vredestein Hi-Trac
3. Uniroyal RALLYE 550
4. Uniroyal RainExpert
1. Pirelli Cinturato P4 (propozycja wulkanizatora - ale pewnie dlatego, ze ciuchy, stojaki, flagi sa Pirelli)
2. Vredestein Hi-Trac
3. Uniroyal RALLYE 550
4. Uniroyal RainExpert
-
- Forum Audi 80
[All] Proszę o szybką pomoc. Które Oponki Wybrać
Musze szybko zakupić nowe gumy w rozmiarze 225/45/17 które z wymienionych poniżej wybrać?????
- Toyo T1R
- Yokohama S Drive
- Continental Sport Contact 3
- Pirelli P Zero Rosso
- Toyo T1R
- Yokohama S Drive
- Continental Sport Contact 3
- Pirelli P Zero Rosso
Yoko i Conti nie znam. Z pierlkami i toyo miałem przyjemność i polecam Toyo. Bardzo fajna równowaga między trzymaniem przy starcie oraz w zakrętach. Moim zdaniem 225 to za dużo jak na silniczek o mocy zaledwie 170 koników. Jednak jeśli idzie o wygląd, to jak najbardziej, TOYO ze swoim bierznikiem wymiata!
Moim sposobem, od teraz na parkingu ustawiaj się ze skręconymi w stronę przechodniów kołami
Niektórzy piszą, że toyki mają jakieś problemy na mokrym. Nic takiego nie stwierdziłem.
Moim sposobem, od teraz na parkingu ustawiaj się ze skręconymi w stronę przechodniów kołami
Niektórzy piszą, że toyki mają jakieś problemy na mokrym. Nic takiego nie stwierdziłem.
Po przeanalizowaniu wszystkich opinii, chyba jednak zdecyduję się za zakup opon Uniroyal RainExpert 195/65R15 91 H. Czy to dobry wybór? Mają dobrą opinię w komentarzach i dobre lokaty w testach. Przeczytałem gdzieś, że są one dosyć miękkie i jestem ciekawy czy to nie wpływa na szybsze starzenie gumy? Przebiegów jakichś wielkich nie robię. Raczej zależy mi na oponach na kilka lat. Zastanawia mnie też jak Audiczka będzie wyglądać na tych oponach, bo kształt bieżnika trochę niespotykany. Nic też nie wiem na temat producenta.
Trafiłem też na Dunlop SP Street Response 195/65R15 91 T, również się nad nimi zastanawiałem ale to jakiś nowy model i nic na ich temat nie można znaleźć w necie.
Brałem też pod uwagę takie opony: Fulda ECOCONTROL 195/65R15 91 T.
Ale te dwie ostatnie mają niższy indeks prędkości.
Trafiłem też na Dunlop SP Street Response 195/65R15 91 T, również się nad nimi zastanawiałem ale to jakiś nowy model i nic na ich temat nie można znaleźć w necie.
Brałem też pod uwagę takie opony: Fulda ECOCONTROL 195/65R15 91 T.
Ale te dwie ostatnie mają niższy indeks prędkości.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
grze, sprawa wygalda tak ze uniroyal to produkt continentala, jest to bardzo dobra opona na deszcz, niestety Ty mowisz o takmi rozmiarze gdzie wystepuje tylko rainexpert, ja mierze w rainsport2 bo mam opinie kumpli ktorzy zrobili na nich mnostwo km i strasznie chwala... co do dunlopow to taka sama sytuacja chyba nazwa ktora podales wystepuje w nizszych rozmiarach... w wyzszych ma swoj odpowiednik sp9000 (o tych nazwach to sa moje przypuszczenia, nic tam pewnego nie jest) i podobna sa one strasznie kruche i szybko sie zurzywaja, natomiast uniroyal trzyma sie u kumpla 3 sezon...
co do Toyo proxes t1r, to cos slyszeliscie ale nie wiecie chyba w jakim kosciele... one sa stworzone do deszczu ale jak je rozgrzejesz... przeciez jakby nie spelnily pewnych wymogow to by nie byly dopuszczone do ruchu...
co do Toyo proxes t1r, to cos slyszeliscie ale nie wiecie chyba w jakim kosciele... one sa stworzone do deszczu ale jak je rozgrzejesz... przeciez jakby nie spelnily pewnych wymogow to by nie byly dopuszczone do ruchu...