[B4 1Z]Rezanie AC / BC + Manetka
Witam.Mam pytanie-wiem,że już było o tym pisane ale gdzie moge kupić czujnik poziomu płynu spryskiwacza do ac??Na allegro nic sensownego niema,a nie będe kupował pompki 4max-a lub toprana bo każdy wie,że to jest chłam-w audi 100 jest pompka 3 pinowa........A może zastosować można zupełnie co innego??Prosze o pomoc.Pzdr
jugo007, sorry za wprowadzenie w błąd.Ja uporałem się ze Swoim AC/BC.Nie było aż takie trudne.Teraz pozostaje tylko kalibracja odczytów BC.A później rozbudowa AC.
Zapytam-można dokupić same przyciski od manetki?Chodzi mi o te dwa które są odpowiedzialne za zmianę opcji która zostaje wyświetlana.Pod przyciskami jest taka mała gumka a pod nią są właśnie przyciski z blaszką.Ta jedna blaszka jest już troszkę zmęczona(jakby lekko pęknięta) i nie zawsze po wciśnięciu przycisku działa.Może można to jakoś naprawić czy coś?Spotkał się już ktoś z tym problemem?
Zapytam-można dokupić same przyciski od manetki?Chodzi mi o te dwa które są odpowiedzialne za zmianę opcji która zostaje wyświetlana.Pod przyciskami jest taka mała gumka a pod nią są właśnie przyciski z blaszką.Ta jedna blaszka jest już troszkę zmęczona(jakby lekko pęknięta) i nie zawsze po wciśnięciu przycisku działa.Może można to jakoś naprawić czy coś?Spotkał się już ktoś z tym problemem?
Witam.Ja mam następujący problem a mianowicie po podłaczeniu autochecka i bordcomputera do mojego audi nie moge dojść za Boga czemu świeci mi cały czas ciśnienie oleju te w autocheck-u....Podłączyłem wszystko zgodnie ze schematami jakie są na forum i cały czas nic......Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy mój moduł nie jest od V6??Może ktoś pomoże??Pzdr
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Dziękuje za odpowiedź w mojej sprawie .Zatem numer modułu to 81 117 628.Jest to moduł od angielskiej wersji.Dodam,że po wpięciu do licznika ogólnie jest oki tylko mam problem z tym ciśnieniem oleju i nie wiem jak to zrobić.Mam audi 80 B3 rok 1990 na gaźniku-wiem,ze bordcomputer nie będzie mi działał,ale chciałbym żeby chociaż autocheck chodził jak trzeba......Bardzo prosze o pomoc.Pozdrawiam i z góry dziękuje.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Kolego,to jest ten numer z tyłu na środku tak??Jeszcze dziś spojrze i napisze może znajde jakiś inny.Wesołych świąt!!
[ Dodano: 2010-04-04, 10:59 ]
No niestety nie mam innego numeru jak tylko ten co podałem-bo Tobie kolego Audi Sport chodzi o ten numer z karteczki prawda??U mnie jest ona zerwana i w ogóle nie czytelna.A powiedz mi tylko czy do audi b3 gaźnik powinno dobrze działać ciśnienie oleju jeśli sprzedawca zapewniał mnie,że jest to moduł od silnika 2.0 ABT??Pzdr i wesołych świąt wszystkim życze
[ Dodano: 2010-04-04, 10:59 ]
No niestety nie mam innego numeru jak tylko ten co podałem-bo Tobie kolego Audi Sport chodzi o ten numer z karteczki prawda??U mnie jest ona zerwana i w ogóle nie czytelna.A powiedz mi tylko czy do audi b3 gaźnik powinno dobrze działać ciśnienie oleju jeśli sprzedawca zapewniał mnie,że jest to moduł od silnika 2.0 ABT??Pzdr i wesołych świąt wszystkim życze
- Audi Sport
- Forum Audi 80
manta19, No ciśnienie powinno dobrze działać. Możesz też mieć coś z źle w silniku z ciśnieniem lub z czujnikiem. Jak się nie mylę to do ABT w fabryce nie montowano AC/BC tylko najwyżej AC, bo na silnikach gaźnikowych BC nie wskazuje spalania z racji, że nie ma gdzie tego podłączyć. Dlatego było by to trochę bez sensu. Były 2 wersje silników 2.0 jeden na gaźniku czyli ABT 90 km i ABK na wtrysku elektronicznym 115 km więc to może od ABK jest, bo do niego da się założyć BC w pełni działające. Też życzę wszystkim wesołych świąt.
- Piotr_Audi
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z