Obawiam się że mylisz dwie rzeczy .Interfeis -to interfeis .Program do obsługi to program vag com .Polska wersja vaga w pełnej wersji zapewne jest dostępna ale raczej na pewno nie pójdzie na współpracę z kabelkiem za 40 kilka zeta .Vag com 3.11 w wersji angielskiej to jedyny sposób żeby zrobić adaptację w silniku .Polskim vagiem możesz sobie odczytać błedy po polsku i pooglądać bloki danych .Nie myślisz chyba że z kabelkiem kupisz vaga którym będziesz mógł zrobić adaptacje i to wszystko za 40 kilka zeta :shock:graffity1 pisze:jakoś przegapiłem te co mi wysłałeś a są może polskie wersje tego VAGa 311 bo ja jakoś nie mogłem znależć tylko same polskie instrukcje były a polska wersja to zawsze bardziej wygodna dla oka :mrgreen: jak znasz jakiś link do polskiej wersji to bym był ci bardzo wdzięczny :lol:
[80 B4 1.9TDI 1Z] N75 dobry czy zepsuty??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
kolego nie myle tego może poprostu źle to napisałem i nie zrozumiałeś mnie sorkiMUNIOR pisze:Interfeis -to interfeis .Program do obsługi to program vag com
dobrze to wiem że tak nie bedzie poprostu myślałem że może znasz jakiś link dościągniecia polskiej werji VAG com. Myślisz ze nie powinienem miec problemu z połączeniem sie wersja 3.11?? oczywiście po wykonaniu odpowiednich ustawień które sa podane na forum :lol: ??MUNIOR pisze:Nie myślisz chyba że z kabelkiem kupisz vaga którym będziesz mógł zrobić adaptacje i to wszystko za 40 kilka zeta
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dobrze myslałeś bo mam i polski vag 4,9 i vag com 3.11 oba śmigają z tym że polskim można odczytać błedy i przejrzeć bloki danych a vag comem 3.11 wszelkie dostepne adaptacje .Problemu nie powinieneś mieć tylko musisz dobrze port com ustawić i nie podłączać interfeisu przed wgraniem programu i sterowników USB.Jak by co to wal na priw ,mnie pomogli to i ja pomagam <ok> A przy okazji to Special thanks to UKI_XXgraffity1 pisze:dobrze to wiem że tak nie bedzie poprostu myślałem że może znasz jakiś link dościągniecia polskiej werji VAG com. Myślisz ze nie powinienem miec problemu z połączeniem sie wersja 3.11?? oczywiście po wykonaniu odpowiednich ustawień które sa podane na forum
Dzieki jeśli nie bede cos wiedział to napweno się odezwe narazie czekam na kabelek :mrgreen:
[ Dodano: 2010-04-01, 21:26 ]
kabel juz mam program vag 311 :mrgreen: połaczyłem sie z silnikiwm bez problemu nie wykryło mi zadnych błedów zrobiłem logi statyczne (bieg jałowy) tylko że musiałem chyba coś zle zrobić bo logi po zapisaniu to wiekszośc same przecinki... więc musze się pobawic bo chyba coś zle robie...
[ Dodano: 2010-04-01, 21:27 ]
[ Dodano: 2010-04-01, 22:00 ]
jednak cos udało mi sie z tego zrobić i wyszło mi cos takiego :lol:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/596 ... fdc28.html
co z tego mozna odczytać??
dodam że silnik nie rozgrzany do prawidłowej temperatury...
[ Dodano: 2010-04-01, 21:26 ]
kabel juz mam program vag 311 :mrgreen: połaczyłem sie z silnikiwm bez problemu nie wykryło mi zadnych błedów zrobiłem logi statyczne (bieg jałowy) tylko że musiałem chyba coś zle zrobić bo logi po zapisaniu to wiekszośc same przecinki... więc musze się pobawic bo chyba coś zle robie...
[ Dodano: 2010-04-01, 21:27 ]
grupa 000 zapomniałem dodaćgraffity1 pisze:zrobiłem logi statyczne (bieg jałowy)
[ Dodano: 2010-04-01, 22:00 ]
jednak cos udało mi sie z tego zrobić i wyszło mi cos takiego :lol:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/596 ... fdc28.html
co z tego mozna odczytać??
dodam że silnik nie rozgrzany do prawidłowej temperatury...