Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1.9TDI 1Z] N75 dobry czy zepsuty??

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 24 mar 2010, 10:26

graffity1 pisze:jakoś przegapiłem te co mi wysłałeś ;-) a są może polskie wersje tego VAGa 311 bo ja jakoś nie mogłem znależć tylko same polskie instrukcje były a polska wersja to zawsze bardziej wygodna dla oka :mrgreen: jak znasz jakiś link do polskiej wersji to bym był ci bardzo wdzięczny :lol:
Obawiam się że mylisz dwie rzeczy .Interfeis -to interfeis .Program do obsługi to program vag com .Polska wersja vaga w pełnej wersji zapewne jest dostępna ale raczej na pewno nie pójdzie na współpracę z kabelkiem za 40 kilka zeta .Vag com 3.11 w wersji angielskiej to jedyny sposób żeby zrobić adaptację w silniku .Polskim vagiem możesz sobie odczytać błedy po polsku ;-) i pooglądać bloki danych .Nie myślisz chyba że z kabelkiem kupisz vaga którym będziesz mógł zrobić adaptacje i to wszystko za 40 kilka zeta :shock:

graffity1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: graffity1 » 24 mar 2010, 13:37

MUNIOR pisze:Interfeis -to interfeis .Program do obsługi to program vag com
kolego nie myle tego może poprostu źle to napisałem i nie zrozumiałeś mnie sorki ;-)
MUNIOR pisze:Nie myślisz chyba że z kabelkiem kupisz vaga którym będziesz mógł zrobić adaptacje i to wszystko za 40 kilka zeta
dobrze to wiem że tak nie bedzie poprostu myślałem że może znasz jakiś link dościągniecia polskiej werji VAG com. Myślisz ze nie powinienem miec problemu z połączeniem sie wersja 3.11?? oczywiście po wykonaniu odpowiednich ustawień które sa podane na forum :lol: ??

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 24 mar 2010, 16:11

graffity1 pisze:dobrze to wiem że tak nie bedzie poprostu myślałem że może znasz jakiś link dościągniecia polskiej werji VAG com. Myślisz ze nie powinienem miec problemu z połączeniem sie wersja 3.11?? oczywiście po wykonaniu odpowiednich ustawień które sa podane na forum
Dobrze myslałeś bo mam i polski vag 4,9 i vag com 3.11 oba śmigają z tym że polskim można odczytać błedy i przejrzeć bloki danych a vag comem 3.11 wszelkie dostepne adaptacje .Problemu nie powinieneś mieć tylko musisz dobrze port com ustawić i nie podłączać interfeisu przed wgraniem programu i sterowników USB.Jak by co to wal na priw ,mnie pomogli to i ja pomagam <ok> A przy okazji to Special thanks to UKI_XX <piwo>

graffity1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: graffity1 » 25 mar 2010, 20:55

Dzieki jeśli nie bede cos wiedział to napweno się odezwe :-) narazie czekam na kabelek :mrgreen:

[ Dodano: 2010-04-01, 21:26 ]
kabel juz mam program vag 311 :mrgreen: połaczyłem sie z silnikiwm bez problemu nie wykryło mi zadnych błedów :-) zrobiłem logi statyczne (bieg jałowy) tylko że musiałem chyba coś zle zrobić bo logi po zapisaniu to wiekszośc same przecinki... więc musze się pobawic bo chyba coś zle robie...

[ Dodano: 2010-04-01, 21:27 ]
graffity1 pisze:zrobiłem logi statyczne (bieg jałowy)
grupa 000 zapomniałem dodać ;-)

[ Dodano: 2010-04-01, 22:00 ]
jednak cos udało mi sie z tego zrobić i wyszło mi cos takiego :lol:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/596 ... fdc28.html
co z tego mozna odczytać??
dodam że silnik nie rozgrzany do prawidłowej temperatury...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl