Kontrolka rezerwy paliwa jest tylko w zegarach gdzie jest zamontowany moduł AC lub AC/BC. W zwykłych zegarach z MC nie ma takiej kontrolki.monkahead pisze:mam chyba zegary MC i za cholere nie widze tutaj zadnej kontrolki rezerwy, mialem prawie pusty bak i nic sie nigdzie nie swieci.
[B4 All] Ustawianie rezerwy paliwa
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja juz dawno temu ustawiałem właśnie na pełnym baku i jakoś działa.wlałem max ile się mieściło i ustawiłem wskaźnik. jakiś czas temu brakło mi paliwa i wskazówka wskazywała tyle ile było w baku czyli zero <ok> druga sprawa to kto wyjeżdża paliwo do końca?? przecież jak zbliża się do zera to podjeżdżasz pod stację i tankujesz oczywiście nie jak za gówniarza bywało za 20zł :mrgreen:seba6891 pisze:nie da sie...bylo o tym jakas strone lub dwie wczesniej.
-
- Forum Audi 80
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Aby mieć kontrolkę rezerwy paliwa należy posiadać w liczniku moduł Auto Check (AC) lub Auto Check/Board Computer (AC/BC)Ja mam pytanie co do rezerwy:) czy wie ktoś jak podłączyć kontrolkę rezerwy paliwa aby zaswiecil nam się ten tzw "żydek" kiedy ilosc paliwa w baku osiagnie poziom rezerwy? i czy wogóle istnieje taka kontrolka na wyswietlaczu?:) mam B4 2.0 E 115km
bardziej wypasione modele miały to seryjnie, mniej bogate wersje nie posiadały kontrolki rezerwy paliwa.
rezerwa paliwa w B4 to 4 litry (wskazówka wchodzi na pierwszą grubą czerwoną linię)
Można samemu doposażyć auto w taki moduł. w dziale warsztat jest opis Solskiera o rezaniu AC/BC
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Takie małe pytanie tutaj podają że po wlaniu 4l ustawiać na pierwszej czerwonej ale od lewej strony?
W ksiązce audi podają że po wlaniu ustawiac nad grubą kreską czerwonego pola.
A ja się pytam ile powinno być L w tym czerwonym polu? Ktoś wcześniej pisał że BC podaje rezerwe 30km.
Czyli kiedy zacznie się pole czerwone to w baku powinno być ok 3L mam racje?
W ksiązce audi podają że po wlaniu ustawiac nad grubą kreską czerwonego pola.
A ja się pytam ile powinno być L w tym czerwonym polu? Ktoś wcześniej pisał że BC podaje rezerwe 30km.
Czyli kiedy zacznie się pole czerwone to w baku powinno być ok 3L mam racje?