[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
-
- Forum Audi 80
Usunąłem wszystko oprócz kółek, ale chyba je też odkleję - zdjecia dam w tygodniu bo szkoda robić na brudnym aucie.Olszak pisze:Ja wszystko usunąłem i jest fajnie Ale jak kółka na środku zostaną to też nie jest źle. Moim zdaniem jak z przodu kółka to z tyłu też zostaw
Za to mam teraz dylemat : mogę pomalować środki felg na czarno, jak widzielibyscie taką opcje ? Taka była moda w latach 80' a tak wygladałoby to na aucie :
Dostałem taki mały-duży prezent - zestaw nakładek na przewody Folia Tec'a wraz z końcówkami ozdobnymi. Plan jest taki że to co się da to wypoleruje pod maską, te przewody które się uda pochowam a na reszte - np. na przewód od chłodnicy -dam własnie te nakładki.
Dodatkowo usunąłem wszystki znaczki z klapy, w planach wywalenie haka przy okazji zakonserwowanie blachy pod zderzakiem, mogę mieć też tanio tłumik z płaską końcówka 140mm ale od Calibry, wiec nie wiem czy da radę go zamontować, i pomyślę nad czerwonymi kierunkami od Avanta.
Dodatkowo usunąłem wszystki znaczki z klapy, w planach wywalenie haka przy okazji zakonserwowanie blachy pod zderzakiem, mogę mieć też tanio tłumik z płaską końcówka 140mm ale od Calibry, wiec nie wiem czy da radę go zamontować, i pomyślę nad czerwonymi kierunkami od Avanta.
Na razie wypoleruję alternator, zobaczymy jak długo będzie w dobrym stanie, pokrywe zaworów zostawiam czarną. Myśle że w tygodniu już jakieś efekty będą.kacper85 pisze:Plan nie jest zły tylko zamiast polerować to to co można w miarę rozsądku zdemontować wyjął bym i oddał do chromowania. Koszty nie zabójcze a efekt dłużej się utrzyma niż polerka.
Mam problem tylko z maską od spodu bo jest strasznie zmatowiała
I nie polecam tych zarówek zółtych, wróciełm do zwykłych, po niecałych 2 miesiacach na jednej wyskoczyła bulwa a druga zrobiła się żółta - super wyglądają ale jakosc bardzo słaba
Nie zostały, były oryginalne na tasmie klejone.
Da się to usunąć ale dużo pracy jest - ja lekko podważyłem znaczki i je oderwałem tak że klej z taśmą zostały na klapie. Później to już tylko pasta Tempo i mozolne usuwanie. W poprzedniej 80ce popełniłem bląd i zacząłem zeskrobywać klej karta telefoniczną w rezultacie w paru miejscach odprysł razem z lakierem.
Da się to usunąć ale dużo pracy jest - ja lekko podważyłem znaczki i je oderwałem tak że klej z taśmą zostały na klapie. Później to już tylko pasta Tempo i mozolne usuwanie. W poprzedniej 80ce popełniłem bląd i zacząłem zeskrobywać klej karta telefoniczną w rezultacie w paru miejscach odprysł razem z lakierem.