[ALL] plamy smaru i oleju na bialym lakierze
[ALL] plamy smaru i oleju na bialym lakierze
Witam
Jestem posiadaczem 80-tki i niestety bialy lakier lubi sie brudzic, szczegolnie gdy sie go dotyka brudnymi od oleju/smaru rekami. Mam na karoseri troche sladow pracy mechanika w postaci ciezkozmywalnych plam. Czy mozecie mi poradzic czym to najlepiej usunac ? Probowalem tradycyjnego mycia szamponem samochodowym, probowalem takze benzyna ekstrakcyjna, lecz ciagle pozostaja czarne przebarwienia.
Z gory dziekuje za pomoc koledzy!
Jestem posiadaczem 80-tki i niestety bialy lakier lubi sie brudzic, szczegolnie gdy sie go dotyka brudnymi od oleju/smaru rekami. Mam na karoseri troche sladow pracy mechanika w postaci ciezkozmywalnych plam. Czy mozecie mi poradzic czym to najlepiej usunac ? Probowalem tradycyjnego mycia szamponem samochodowym, probowalem takze benzyna ekstrakcyjna, lecz ciagle pozostaja czarne przebarwienia.
Z gory dziekuje za pomoc koledzy!
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 11:00 przez cyfron, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego tak jak ktorys kolega pisał pasta tempo powinna sobie poradzic a jak nie to jest troszke bardziej scierna pasta nazywa sie auto max ona z takim czyms napewno sobie poradzi ale wtedy radze ci zeby przeleciec caly całe auto tym srodkiem bo jak to zrobisz miejscami tam gdzie brod to bedzie roznica lakieru
pasta tempo teraz juz sie popsuła juz niejest to co kiedys ja proponuje własnie ten auto max a na białym lakierze akrylu ciezko cos zepsuc to nie metalik ze trzeba delikatnie sie znim obchodzic ,ale warunek jest jeden trzeba poleciec całe auto bo lakier w miejscu pastowanym bedzie sie roznic od tego niepastowanego :mrgreen:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: