Plus bierzesz ze spodu skrzynki bezpieczników z tej szyny do której dochodzą takie grube czerwone kable z dużymi konektorami.Arturo997 pisze:Proszę najlepiej o rozrysowanie wiązki gdzie +, -
W tym temacie masz schematy: https://audi80.pl/b4-80-abkschemat-e ... t21327.htmArturo997 pisze: jakie kable do mechanizmu a jakie do przełącznika.
Orginalnie jest wstawiany tak jakby termostat bimetaliczny z drutem oporowym.Hans47 pisze:A ja mam jeszcze takie pytanko czy ten kabel po stacyjce czarny co wspominaliscie jest zabezpieczony jakims bezpiecznikiem czy lepiej dac bezpiecznik na szyby (20A wystarczy?) Nie mam juz audi 80 tylko 100 ale kolory sa chyba podobne.
Tak to jest plus po zapłonie wiec aby chodziło musi być choć na chwilę podłączony.wampir1988 pisze:Czy ten czarno-niebieski mam podłączyć razem z czerwonym żeby działało??
U mnie w pinie M75S jest prąd stały bo mam podłączony tam ele. szyber i działa bez kluczyka nieważne czy drzwi są otwarte czy zamknięte zawsze działa. Zakładając u siebie ele. szyby 4x podłączyłem się pod ten sam kabel co daje zasilanie do szyberdachu. Wszystko działa, szyby bez zapłonu, przyciski wygaszają się po 30sec.Mam zamiar również pociągnąć stały prąd na szybki (żeby działały bez włączonego zapłonu) i wstawić bezpiecznik 20A. Wtedy oświetlenie przycisków musiałbym podłączyć pod zapłon?? Żeby przygasało wraz z wyłączeniem zapłonu a nie świeciło się ciągle. Z góry dziękuje za pomoc
Nie ma takiej opcji. Podświetlenie działa jak dochodzi napięcie do przycisków. Kolejna rzecz to nie podłącza się nic pod zapłon. Widziałem też kilka podpowiedzi na forum żeby plus podłączyć pod stacyjkę, klejny głupi pomysł. Sygnał ze stacyjnki idzie na przekaźnik który zasila linie X w skrzynce bezpieczników, a z tej lini rozchodzi się na poszczególne obwody.Arturo997 pisze:Mam zamiar również pociągnąć stały prąd na szybki (żeby działały bez włączonego zapłonu) i wstawić bezpiecznik 20A. Wtedy oświetlenie przycisków musiałbym podłączyć pod zapłon?? Żeby przygasało wraz z wyłączeniem zapłonu a nie świeciło się ciągle. Z góry dziękuje za pomoc