Warto zaiwestować w taschki przednie a na podszybie dać tweetery.
Żaden głośnik nie da mega imponującego dźwieku na podszybiu b3, b4. Takie charczydełko do słuchania polskiego radia program 1

Pod warunkiem, ze nie grają na siebie skierowane na przeciwny słupek.AUDI_A6 pisze:Dla mnie ideałem są tweetery mocowane w osłonę przedniego słupka. Takie rozwiązanie jest najlepsze bo głośnik gra wprost w słuchacza
Tu się niestety trochę nie zgodzę, zamontowałem z braku czasu wysokotonówki na podszybiu w miejscu fabrycznym( kickbass w panelu na drzwiach).Doc pisze:Trzeba jednak pamiętać, że na bodszybiu jest dobre miejsce na wysokotonowe. Własnie w oryginalnych miejscach.
ja dokładnie będe tak robił u siebie 10tki w standardowe miejsce a tweetery w słupki skierowany w stronę słuchaczaMacAudiO pisze:Ok ale do czego zmierzam, niezależnie czy zamontuje się cały zestaw, czy zostawi się oryginalne 10-ątki i dołoży gwizdki to najlepszym miejscem na montaż są osłony słupków ewentualnie panele z ukierunkowanymi tweeterami w stronę uszu publiki
Na żywo nie wygląda tak źleDoc pisze:NIe bardzo podoba mi sie jego kolor, ale to moje wrazenia.
Co do dzwieku najwazniejsze, że uznajesz go za dobry. To indywidualna dla kazdego sprawa i liczy sie satysfakcja.