[ALL] How-To: Przełącznik zespolony (kierunki i światła).
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Dokladnie. Mysle ze wczesniej nie zadzialaly mi kierunki bo po odswiezeniu styku jednej z blaszek lutownica (nadlutowanie) ten lut odpadl mi przy skladaniu i widocznie nie stykalo jak trzeba. Musialem nadlutowac to ponownie. Poza tym docialem nowa blaszke i posklejalem od nowa ten ulamany hamulec. Wlaczanie kierunka prawego nie jest idealne ale dziala a to najwazniejsze No i swiatla dlugie dzialaja juz bo to o nie chodzilo w tym wszystkim Teraz naprawie jeszcze ten drugi (zapasowy) przelacznik ktory mam bo tez nie ma dlugich Pozdrawiam.
Panowie, a mi po przekręceniu się kluczyka cały czas świecą się długie...
Myślałem że to przekaźnik, ale teraz już wiem że prawdopodobnie wina leży w przełączniku zespolonym.
Pytanie do was: Czy można to naprawić bez rozbierania tego przełącznika :?:
Bo auto muszę mieć cały czas na chodzie, a boję się że przy składaniu nie będzie mi coś działać i będę uziemiony
Myślałem że to przekaźnik, ale teraz już wiem że prawdopodobnie wina leży w przełączniku zespolonym.
Pytanie do was: Czy można to naprawić bez rozbierania tego przełącznika :?:
Bo auto muszę mieć cały czas na chodzie, a boję się że przy składaniu nie będzie mi coś działać i będę uziemiony
Skoro wina leży w przełączniku, to trzeba go rozebrać, żeby go naprawić <ok> Spróbuj kilka razy w nieco przyspieszonym tempie zmienić z krótkich na długie, może coś odskoczy... mi się zawiesiło kiedyś na krótkich i to zadziało <ok>G_DRAGON pisze:Czy można to naprawić bez rozbierania tego przełącznika
-
- Forum Audi 80
Panowie, znów mam problem chyba z przelacznikiem swiatel. Rozbieralem go i skrecalem kilka razy i działał dobrze. Jakis czas temu zaczely mi sie problemy z podswietleniem zegarów. Raz sie podwietliły a nastepnym razem juz nie. Kilka razy wlaczalem i wylaczalem swiatla krotkie i za ktoryms razem zdarzalo sie ze podswietlenie sie wlaczylo. Teraz mi sie nie wlacza. Jaka moze byc przyczyna? Domyslam sie ze to przelacznik swiatel jest wszystkiemu winien. Ktory element tego przelacznika jest odpowiedzialny za podswietlenie zegarów? Poradźcie cos bo jazda w nocy bez podswietlenia jest malo komfortowa
ja bym ci radzil zebys kupil na szrocie lub na alledrogo za nie cale 50 zł przełocznik.mariusz8282 pisze:Panowie, znów mam problem chyba z przelacznikiem swiatel. Rozbieralem go i skrecalem kilka razy i działał dobrze. Jakis czas temu zaczely mi sie problemy z podswietleniem zegarów. Raz sie podwietliły a nastepnym razem juz nie. Kilka razy wlaczalem i wylaczalem swiatla krotkie i za ktoryms razem zdarzalo sie ze podswietlenie sie wlaczylo. Teraz mi sie nie wlacza. Jaka moze byc przyczyna? Domyslam sie ze to przelacznik swiatel jest wszystkiemu winien. Ktory element tego przelacznika jest odpowiedzialny za podswietlenie zegarów? Poradźcie cos bo jazda w nocy bez podswietlenia jest malo komfortowa
-
- Forum Audi 80
Witam wszystkich.
Chcę wykręcić przełącznik zespolony jednak zatrzymałem się na pewnym etapie i nie wiem co dalej robić. Jak zdjąć dolną obudowę od tych manetek ?
Oto zdjęcie :
Uploaded with ImageShack.us
http://img84.imageshack.us/img84/9475/imag0277.jpg
Chcę wykręcić przełącznik zespolony jednak zatrzymałem się na pewnym etapie i nie wiem co dalej robić. Jak zdjąć dolną obudowę od tych manetek ?
Oto zdjęcie :
Uploaded with ImageShack.us
http://img84.imageshack.us/img84/9475/imag0277.jpg
Witam wszystkich,
Mam problem z działaniem długich świateł. Najpierw przestała działać funkcja błysku a teraz jak chcę włączyć długie na stałe to raz działają normalnie ale w 80% przypadków włączają się wówczas światła pozycyjne...
Proszę o pomoc co może być tego przyczyną i na czym będzie polegać naprawa? (czyszczenie styków, czym je zakonserwować itd.)
Dzwoniłem do elektryka i chciał 60zł więc postanowiłem, że zrobię to sam. Chyba, że ktoś zna w Lublinie fachowca co zrobi to za mniej.
Jak patrzyłem na allegro to za 60 zł można mieć nowy przełącznik, także naprawa za w/w kwotę mija się z celem.
Przełączniki mam w B3 z 90 roku także już okrągłe.
Na koniec mam jeszcze pytanie. Na ilu pinach jest u mnie ten przełącznik i czy ewentualnie pasują przełączniku do mojej Niuni od B4?
Z góry dziękuję za odpowiedz
Mam problem z działaniem długich świateł. Najpierw przestała działać funkcja błysku a teraz jak chcę włączyć długie na stałe to raz działają normalnie ale w 80% przypadków włączają się wówczas światła pozycyjne...
Proszę o pomoc co może być tego przyczyną i na czym będzie polegać naprawa? (czyszczenie styków, czym je zakonserwować itd.)
Dzwoniłem do elektryka i chciał 60zł więc postanowiłem, że zrobię to sam. Chyba, że ktoś zna w Lublinie fachowca co zrobi to za mniej.
Jak patrzyłem na allegro to za 60 zł można mieć nowy przełącznik, także naprawa za w/w kwotę mija się z celem.
Przełączniki mam w B3 z 90 roku także już okrągłe.
Na koniec mam jeszcze pytanie. Na ilu pinach jest u mnie ten przełącznik i czy ewentualnie pasują przełączniku do mojej Niuni od B4?
Z góry dziękuję za odpowiedz