Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Skradziony] Audi B4 Sedan 1.9TDI - Biłgoraj

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
kermit1978
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kermit1978 » 05 lip 2010, 21:03

Ja po ostatnim spotkaniu z sarenką na drodze również rozmyślałem nad AC jednak na rozmyśleniach się skończyło. Gdyż jak się okazało na nasze auta z rocznika 91-95 nie znalazłem żadnej firmy ubezpieczeniowej która zgodziła by się na ubezpieczenie auta z takiego roku.
Wkurzyłem się gdyż jednym słowem jestem bezbronny bo sarna kosztowała mnie ponad 1000zł bo OC nie pokryje mi tego mimo iż stało się to w czasie jazdy na drodze publicznej uznane za PP jako wypadek. Tym samym jak nam ktoś ukradnie auto też zostajemy z niczym.
To jest trochę niesprawiedliwe, ale nic na to nie poradzimy albo jeżdzimy minimum dziesięcioletnimi autami z możliwością wykupienia sobie AC bądż tak jak teraz jeżdzimy ukochanymi 80-tkami narażonymi na wszelkie sytuacje bez możliwości odszkodowania...
To tyle odemnie

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 05 lip 2010, 21:12

obcy21 pisze:
a tak na marginesie orientuje się ktoś czy można na auto z roku 92 wykupić AC od samej kradzieży? jak tak to jakie towarzystwo ubezpieczeniowe pozwala na to.
Niektóre firmy ubezpieczeniowe za dodatkową opłatą umożliwiają przy wykupienia ubezpieczenia OC dodatkowego ubezpieczenia od kradzieży. Wiem bo teraz napewno każdy samochód ubezpieczę z taką właśnie opcją

Awatar użytkownika
obcy21
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: obcy21 » 05 lip 2010, 22:29

kermit1978, w Twoim przypadku mogłeś dochodzić odszkodowania w danym nadleśnictwie. o ile nie było znaku informującego o dzikich zwierzętach...

Awatar użytkownika
kermit1978
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kermit1978 » 05 lip 2010, 22:52

Masz w zupełności rację ale rozmawiając z kolegą prawnikiem to jeśli miałbym sporo czasu i trochę pieniędzy to mógłbym wnieść sprawę do sądu i po około pięciu latach pewnie by coś zwrócili. Ale trzeba się za tym nabiegać, stresować i włożyć trochę kasy. Nadleśnictwo, kółka łowieckie, świadek zajścia, raport PP, sąd i tak w kółko...
A ja niestety nie jestem emerytem i nie mam czasu ani pieniędzy włóczyć się po sądach i innych urzędach i w takich wypadkach AC ratuje. Znaku oczywiście nie było... Pola jak okiem sięgnął a do najbliższego lasu około 3km. Pech..

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 06 lip 2010, 00:31

jak auto pójdzie z dowodem to wystarczy napisać fikcyjną umowę i fikcyjne upoważnienie z fikcyjnymi podpisami i można bez problemu wywieźć auto z kraju i robić z nim co się komu podoba, przykre ale niestety prawdziwe :cry: nawet mógł na drugi dzień zarejestrować w drugim końcu PL gdzie w urzędach nie znają słowa Internet :-/

no to sobie kolego narobiłeś, szkoda że tak wyszło tym bardziej że nawet jakby ich złapali to ciężko będzie Ci udowodnić że samochód został skradziony a nie sprzedany :-(

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 06 lip 2010, 07:50

UKI_XX pisze:no to sobie kolego narobiłeś, szkoda że tak wyszło tym bardziej że nawet jakby ich złapali to ciężko będzie Ci udowodnić że samochód został skradziony a nie sprzedany :-(
Jak udowodnić? Przecież kradzież jest zgłoszona mam do tego dwa komplety kluczyków.

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 06 lip 2010, 08:34

Arczizioom pisze:Jak udowodnić? Przecież kradzież jest zgłoszona mam do tego dwa komplety kluczyków
Przykre ale to jest mało przekonujące ponieważ kluczyk można sobie zawsze dorobić bez niczyjej wiedzy :-/
Bardzo mi szkoda twego autka a tym bardziej że mamy je prawie tyle samo czasu i wiem ile kosztowało cię dopieszczenie tej niuni.
Ze swojej strony mogę cię zapewnić że w swoich rejonach też będę się rozglądał.

Qrde ale z tym dowodem to dałeś plamę :cry:

Pozdro i trzymam kciuki

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 06 lip 2010, 14:35

Arczizioom pisze:
UKI_XX pisze:no to sobie kolego narobiłeś, szkoda że tak wyszło tym bardziej że nawet jakby ich złapali to ciężko będzie Ci udowodnić że samochód został skradziony a nie sprzedany :-(
Jak udowodnić? Przecież kradzież jest zgłoszona mam do tego dwa komplety kluczyków.
wystarczy że zmienił zamki i stacyjkę (co i tak mógł zrobić jeżeli uszkodził podczas włamania) i Twoje kluczyki na nic się nie przydadzą :-( podstawą wszystkiego jest dowód rejestracyjny i jego musisz najbardziej pilnować, niestety tak jest że właścicielem samochodu jest ten co posiada dowód rejestracyjny a nie ten co ma tylko kluczyki

mnie tego uczyli na kursie prawa jazdy i dlatego nie zostawiam dowodu rejestracyjnego w samochodzie, szkoda Twojego auta i że w ten sposób je straciłeś :cry:

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 06 lip 2010, 19:55

Jak by nie patrzeć dowód się odnalazł więc nie był im aż tak potrzebny. Zobaczymy czy odnajdzie się auto.

noorbi

Post autor: noorbi » 06 lip 2010, 20:32

Arczizioom pisze:Najwidoczniej u mnie w regionie jest inaczej bo każdego co znam to trzyma papiery w samochodzie.
Pierwsze słyszę, sorry za szczerość ale to wielka bezmyślność.

Awatar użytkownika
zakk87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakk87 » 07 lip 2010, 07:08

a ja widzę jak ludzie pod sklep "Iza" podjeżdżają wieczorem i zostawiają odpaloną furę czasem dobre 3-4 minuty... z tym dowodem podobnie, zdarza mi się czasem zostawić, ale staram się tego nie robić...

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 06 sie 2010, 20:22

i jak wiadomo coś?

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 08 sie 2010, 13:35

Jednym słowem d**a. Auto wypłynęło w Białymstoku ale szybko znikło i ślad po nim zaginał. Jedyny plus to taki że rozbili tą szajkę co mi ukradli auto. Okazało się że kradli samochody pod zamówienie innych dziupli do rozbiórki na części i niektóre co ładniejsze egzemplarze szły na Litwe. Toczy się przeciw nim proces jeśli się przyznają mam szanse na odszkodowanie ale wątpię w to aby się przyznali. A nasza kochana Biłgorajska policja z braku dowodów i podejrzanych umorzyła śledztwo! Także na chwilę obecną czekam na rozwój procesu i nadal mam nadzieję że nie rozebrali go na części i jeszcze się odnajdzie ale co będzie to czas pokaże...

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 08 sie 2010, 14:46

policja ta nasza to potrafi tylko mandaty wlepiać :evil: kumplowi kiedyś z garażu ukradli radio,coś tam jeszcze i śledztwo umożone :evil:

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 08 sie 2010, 17:10

Ja taki przypadek w rodzinie miałem ukradli radio, głośniki z półki i kilka innych rzeczy. Pozdejmowali nawet odciski palców. A po miesiącu śledztwo umorzone... A co do polskiej policji to prawda umieją tylko mandaty wypisywać i pijaków odwozić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”