[B4 AAH ] Wszystkie informacje na temat tego silnika
Witam wszystkich.
Mam problem ze swoją audi. Gdy jadę w trasie to temperatura jest ok. a gdy po mieście to szybko się grzeje. Kopci na biało ale nie ma oleju w wodzie ani nie czuc spalin w zbiorniczku.
Więc może wiecie o co tu chodzi?
Z góry za pomoc serdecznie dziękuje.
[ Dodano: 2010-07-27, 18:43 ]
Jeszcze jedno oleju ni nie ubywa tak strasznie bo około 200-300 ml na 1000km.
Mam problem ze swoją audi. Gdy jadę w trasie to temperatura jest ok. a gdy po mieście to szybko się grzeje. Kopci na biało ale nie ma oleju w wodzie ani nie czuc spalin w zbiorniczku.
Więc może wiecie o co tu chodzi?
Z góry za pomoc serdecznie dziękuje.
[ Dodano: 2010-07-27, 18:43 ]
Jeszcze jedno oleju ni nie ubywa tak strasznie bo około 200-300 ml na 1000km.
potrzebna pomoc
witam, jestem nowym użytkownikiem audi 80 B4, z silnikiem AAH 2,8 Benzyna + Gaz. Mam problem tego typu, że kiepski ze mnie mechanik i nie za bardzo się znam na silnikach a nie wspominając już o v6. Od kilku dni mam problem ze swoim autem, zaczął się dusić i chodzi jak ciągnik, w środku telepie nim aż kur...cy można dostać, przypomina to trochę tak jakby nie pracował na wszystkie gary. spadły obroty i moc. Kontaktowałem się z poprzednim właścicielem (to mój wujek - mechanik samochodowy) przedstawiłem mu problem i on stwierdził, że prawdopodobnie mogło się coś rozszczelnić i gdzieś lewe powietrze bierze, szukałem i znaleźć nie mogłem. wszystko co podejrzane uszczelniałem silikonem, dalej już sam nie wiem co robić, wg wujka na benzynie miał chodzić lepiej i co prawda chodzi lepiej, ale i tak czuć różnice w porównaniu z jazdą przed usterką, czuć też lekkie szarpanie i brakuje mocy. Może ktoś z was szanownych użytkowników tej zacnej marki wie co to może być? pozdrawiam wszystkich.
zacznij najpierw od podstaw od swiec zaplonowych przy gazie wypalaja sie one 2 x szybciej kolejna sprawa jeseli ci obroty spadaja sprawdz silniczek krokowy czy niejest zamocno przybrudzony i czy przypadkiem nie blokuje sie w srodku taki tloczek sterujacy dawka powietrza dla biegu jalowego . Kolejna sprawa , jezeli sie dusi moze byc zarowno przestawiony rozrzad oraz Objawy ciezkie odpalanie nierowna praca silnika, szarpania w czasie jazdy , poza przestawionym rozrzadem moze byc masa innych rzeczy ja bym zacza od tego by go podlaczyc pod vaga tam powinneś znalezc kilka odpowiedzI.
witka znowu ja z tymi swoimi problemami, świece wszystkie nowe wymieniłem 2 dni temu, okazało się, że problem jest z 1 zaworkiem, się jeba...tki nie domyka, nie mam pomysłu ani ja ani wujas co z tym zrobić, aby jak najmniejszym kosztem i bez konieczności rozbierania silnika na części pierwsze usunąć usterkę.
-
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
b4-coupe-26-v6-roblem-z-wymiana-plynu-c ... tml#366837slawek88yo pisze:koledzy a wiece moze ile płynu chłodniczego wchodzi do układu bo zbliza mi sie wymiana ????
-
- Audi 80 Klub
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Audi 80 Klub