[Skradziony] Audi B4 Sedan 1.9TDI - Biłgoraj
ja tak dodam tylko, że w ostatni wtorek lipca ktoś próbował koleżance włamać się do granatowego ABT 1994 oraz do jej obok zaparkowanego Seicento Sporting, w którym chcieli wyłamać szybę chyba łomem. W obu furach zamki pasażerów rozwiercone. Musieli to być amatorzy skoro odeszli, ale jednak próbowali... właśnie jeden z mechaników mi powiedział, że do Audi to akurat łatwo wejść.
-
Arczizioom
- tokarka606
- Forum Audi 80

Nawet łamaka nie trzeba. Często kluczykiem z innego Audi otworzysz bez większego problemu... Sam osobiście sprawdziłem moim kluczykiem na aucie przyszłego teścia
Ech, że też mi wtedy nie zaświtało w głowie żeby pomyśleć nad zabezpieczeniami lepszymi... :roll:
Także jeśli ktoś jeszcze nie założył zabezpieczeń, niech się nawet nie zastanawia...
Także jeśli ktoś jeszcze nie założył zabezpieczeń, niech się nawet nie zastanawia...
-
niebieski79
- Forum Audi 80

Dokładnie.najlepiej zrobić odcięcie w tylko sobie znanym miejscu.Ostatnio kupowałem ze znajomym avanta i po powrocie do domu auto nie odpala.Godzina czasu zastanawiania co jest,telefon do poprzedniego właściciela i okazało się, że pod siedzeniem pasażera jest zamontowany przycisk do odcięcia.Coś takiego w znacznym stopniu może utrudnić kradzież gdyż potrzeba więcej czasu i złodziej może sobie odpuścić.tokarka606 pisze:Zamki w audi 80 to jak w golfie II prosty łamak albo nawet śrubokręt wystarczy.Montujcie odcięcia własnej roboty.zakk87 pisze:właśnie jeden z mechaników mi powiedział, że do Audi to akurat łatwo wejść.
-
Arczizioom
-
Arczizioom
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Chyba kolega willi w swoim audi tak zrobić zostawił sam centralny i miejsca po wkładkach w drzwiach zaszpachlował i zamalował że wyglądały jak klamki w tylnych drzwiach.zakk87 pisze:hmm, więc trzeba zamek całkiem wywalić i na centralny zostawić. albo założyć z czegoś innego.
Jeszcze do tego odłączyć rygielki do odsuwania od wewnątrz i można wkurzyć złodzieja.
https://audi80.pl/b3-b4-rezanko-klamek-vt13769.htm
-
Arczizioom
Znam prostszy sposób:Arczizioom pisze:Z tych 4 Audi nie odpalił żaden więc stacyjka już troszkę lepiej zabezpiecza ale dobry łamak sobie z nią poradzi myślę że dobrym zabezpieczeniem był by immobilizer.
Kiedyś kolega bał się że odjedzie jego BMK'a i odjechała, nie upłynęło jednak więcej niż 48h jak znalazła się w jakiejś szopie przygotowywana do cięcia. Znaleźli ją przez.... telefon.
Kolega kupił najtańszy abonament z najtańszym telefonem, dokupił ładowarkę samochodową do telefonu i wpięliśmy to do zasilania samochodu, telefon ukrywając w samochodzie (nie powiem gdzie, łatwo dostępne miejsce, ale miejsc jest wiele). Jeśli masz abonament, nie dzwonisz z telefonu a masz ładny samochód, to te kilka zł miesięcznie nie jest wielkim wydatkiem, a po zgłoszeniu na Policję kradzieży samochodu wraz z telefonem i jeśli podasz nr + IMEI, masz pewne że operator sieci namierzy telefon i wskaże jego położenie.
działa to jak lokalizator, bateria działa jeszcze przez jakiś czas nawet po odłączeniu akumulatora.
Pomysł może głupi lub drogi, ale BMKa się odnalazła a to najważniejsze.
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

Można nawet samemu namierzyć tylko wystarczy włączyć usługę: https://gdziejestdziecko.pl/ 
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

Jeszcze można zainwestować w tego typu urządzenie http://allegro.pl/lokalizator-gps-gsm-g ... 25030.html kiedyś w tej cenie widziałem podobne lokalizatory do których trzeba było dokupić odpowiedni telefon aby działało.
Raczej mało który złodziej spodziewał by się takiego urządzenia w Audi 80 więc nie użyłby żadnego zakłócacza.
Raczej mało który złodziej spodziewał by się takiego urządzenia w Audi 80 więc nie użyłby żadnego zakłócacza.