Gierka - Vag Racing (produkcja własna) Nowości :)
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nice.Wichur pisze:Znow zaczalem robic...Na razie malo, ale bede sie staral zrobic wiecej niz przedtem
Właśnie gram sobie w GTA 4 (relaksik po pracy) i nadal nie mogę wyjść z podziwu jakie piękne Audi 80B2 do GTA4 wytworzyłeś. Majstersztyk.
Co do Twojej ostatniej foty to przypomniało mi się że dzień po tym jak zacząłem "chodzić" ze swoją przyszłą żoną, to taką (dokładnie identyczną) Audiolą 80 B2 quattro na KJS objechaliśmy Subaraka Staniszewskiego (jeszcze wtedy nie miał licencji i jeździł w KJSach) na próbie na lotnisku w Gryźlinach pod Olsztynem. Od razu się tłumaczę że ja jako pilot a Audi było kupla który prowadził.
[ Dodano: 2010-08-18, 21:05 ]
aha. Bartek jak będziesz robił fizykę zniszczeń niech nie będzie czegoś takiego że przy 100km/h uderzasz w drzewo i jedziesz dalej.
Wg mnie porządna gra powinna zachowywać się jak w GTA4 po wgraniu "real demolishion mod" (pewnie wiesz o co mi chodzi).
- Wichur
- Forum Audi 80

- Kontakt:
A dziękuje, Trochę serca włożyłem w Audisp.olsztyn pisze:Nice.Wichur pisze:Znow zaczalem robic...Na razie malo, ale bede sie staral zrobic wiecej niz przedtem
Właśnie gram sobie w GTA 4 (relaksik po pracy) i nadal nie mogę wyjść z podziwu jakie piękne Audi 80B2 do GTA4 wytworzyłeś. Majstersztyk.
Co do Twojej ostatniej foty to przypomniało mi się że dzień po tym jak zacząłem "chodzić" ze swoją przyszłą żoną, to taką (dokładnie identyczną) Audiolą 80 B2 quattro na KJS objechaliśmy Subaraka Staniszewskiego (jeszcze wtedy nie miał licencji i jeździł w KJSach) na próbie na lotnisku w Gryźlinach pod Olsztynem. Od razu się tłumaczę że ja jako pilot a Audi było kupla który prowadził.
[ Dodano: 2010-08-18, 21:05 ]
aha. Bartek jak będziesz robił fizykę zniszczeń niech nie będzie czegoś takiego że przy 100km/h uderzasz w drzewo i jedziesz dalej.
Wg mnie porządna gra powinna zachowywać się jak w GTA4 po wgraniu "real demolishion mod" (pewnie wiesz o co mi chodzi).
a co do zniszczen to planuje takie coś... bo mnie to tez zawsze drażniło
//--------------------------------------------------------------------------
http://www.speedyshare.com/files/23866232/bin_WGP_Shader.zip
Jesli może ktoś przetestować czy to ruszy. W archiwum sa dwa pliki exe ( _debug i _release ). Debug prawdopodobnie nie odpala, ale release tak.
Chciałbym aby parę osób przetestowało czy odpala.
W tym się nie jeździ jakby co
Jesli komuś nie działa lub powoduje jakieś błędy to proszę napisać specyfikacje komputera (w szczegolnosci system operacyjny i karte graficzną).
Mogą być potrzebne boblioteki DirectX 9:
d3dx9-42.dll
http://www.dll-download-system.com/home ... tails.html
pod tabelką przycisk DOWNLOAD
D3DCompiler_42.dll
http://www.dll4free.com/dsplus/m.php?p= ... 42.dll.zip
pod "FREE instant scan" Click Here to start your download
EW.
DirectX Redistributable Czerwiec 2010 (95.6 MB)
http://www.programosy.pl/program,directx.html
//--------------------------------------------------------------------------
http://www.speedyshare.com/files/23869054/bin_WGP_Shader_2.zip
Nowsza wersja,
gdy coś nie działa to proszę sprawdzić DEBUGFILE.TXT
Couldn't compile the shader 'data/car_shader.fx' because the D3DX compiler version '42' was not found on your machine. Make sure that D3DX9_42.DLL and D3DCompiler_42.DLL are correctly installed.
Wgrać D3DCompiler_42.dll do "Windows/System32/"
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 13:50 przez Wichur, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
U mnie chodzi jak ta lala.
![Obrazek]()
Odpalałem poprzez release bo przez release bo dobug nie odpalał.
FPS jak widzisz wielce zadowalający.<ok>
Ładnie wygląda (dużo lepiej na pierwszy rzut niż ten model w GTA ale jest taki jakby trochę prześwitujący (zobacz w miejscu bagażnika widać "od środka" przez blachy lampy tylne) i czasami nie widać przez szyby co jest w środku (tak jakby trochę zanikało).
Ale model lepiej wygląda niż te z nowych produkcji wysokobudżetowych (NFSy itp.)
Wielkie gratki. <bravo> <bravo> <bravo>
Kawał dobrej roboty. Rozumiem że klubowicze będą mieli zniżkę jak pojawi się na półkach sklepowych ? heheheheh <rotfl2>
Komp:
Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz
2GB RAM
Nvidia GeForce 8800GS 384MB
WinXP Prof.

Odpalałem poprzez release bo przez release bo dobug nie odpalał.
FPS jak widzisz wielce zadowalający.<ok>
Ładnie wygląda (dużo lepiej na pierwszy rzut niż ten model w GTA ale jest taki jakby trochę prześwitujący (zobacz w miejscu bagażnika widać "od środka" przez blachy lampy tylne) i czasami nie widać przez szyby co jest w środku (tak jakby trochę zanikało).
Ale model lepiej wygląda niż te z nowych produkcji wysokobudżetowych (NFSy itp.)
Wielkie gratki. <bravo> <bravo> <bravo>
Kawał dobrej roboty. Rozumiem że klubowicze będą mieli zniżkę jak pojawi się na półkach sklepowych ? heheheheh <rotfl2>
Komp:
Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz
2GB RAM
Nvidia GeForce 8800GS 384MB
WinXP Prof.
- Wichur
- Forum Audi 80

- Kontakt:
No akurat juz model nie przeswituje
pozmienialem shader.
Powinno odpalac u wszystkich jak na razie w najnowszej wersji. Moze niedlugo dam do testu.
Gra raczej nie bedzie platna, ze wzgledu na to, ze zaden wydawca nie wyda jej
Robie ja hobystycznie i naukowo dla siebie. Mam nadzieje, ze wytrwam do konca
70fps to dobry wynik, ale zobaczymy jak dojdzie jakas zlozona scena
Powinno odpalac u wszystkich jak na razie w najnowszej wersji. Moze niedlugo dam do testu.
Gra raczej nie bedzie platna, ze wzgledu na to, ze zaden wydawca nie wyda jej
Robie ja hobystycznie i naukowo dla siebie. Mam nadzieje, ze wytrwam do konca
70fps to dobry wynik, ale zobaczymy jak dojdzie jakas zlozona scena
- eSPe
- Forum Audi 80

- Kontakt:
a dźwięki to z mikrofonem będziesz nagrywał z oryginalnych silników ? hehhee
jak dla mnie super będzie nawet jako przedsięwzięcie non profit.
Wielkie gratki.
Jeszcze jak będzie można wybrać sobie malowanie auta (tekstury) i zrobić taką wersję rallye w barwach A80KP to powinieneś za taką promocję klubu dostać status złotego użytkownika czy coś.
Życzę wytrwałości. Ja czekam na efekty i z niecierpliwością śledzę Twoje poczynania. Wiedz że przynajmniej 1 osoba czeka na Twoją produkcję.
Zgłaszam się na ochotnika na testera
.
Wielkie gratki.
Jeszcze jak będzie można wybrać sobie malowanie auta (tekstury) i zrobić taką wersję rallye w barwach A80KP to powinieneś za taką promocję klubu dostać status złotego użytkownika czy coś.
Życzę wytrwałości. Ja czekam na efekty i z niecierpliwością śledzę Twoje poczynania. Wiedz że przynajmniej 1 osoba czeka na Twoją produkcję.
Zgłaszam się na ochotnika na testera
-
niepowtarzalny8
- Forum Audi 80

- Wichur
- Forum Audi 80

- Kontakt:
A co do dźwieków no to chyba będę nagrywał mikrofonem... mam nadzieje, że chłopaki z PKA pomogąsp.olsztyn pisze:a dźwięki to z mikrofonem będziesz nagrywał z oryginalnych silników ? hehhee
Wielkie gratki.
![]()
Zgłaszam się na ochotnika na testera.
Co do malowan auta to tak by to wglądało
Co do złotego użytkownika... nie oczekuje
Na czas obecny dostałem spore zlecenie w domu więc przez najbliższy czas nie siadam do niczego innego w domu niż 3D Studio
Sporo ludzi na to czeka... no fakt... takie rzeczy "firmy" nie robią z myślą o innych ludziach... dlatego jestem JA
pozdrawiam ;]