[80 1.9 TDI 1Z] ubywajacy pasek rozrzadu;(
Witam, a ja chce już kupić i wymienić rozrząd i pytanie czy taki jest ok ?
http://moto.allegro.pl/rozrzad-audi-a4- ... 50174.html
I co było by lepsze:
ROLKA NAPINAJĄCA RUVILLE LUB INA ?
ROLKA PROWADZĄCA RUVILLE LUB INA ?
Czy to obojętne ?
Jestem z Katowic to osobiście podjadę po to.
I pytanie czy znacie kogoś z okolic śląska kto lub jaki warsztat wymieniłby mi to ?
Bo jeden z Gliwic chce 180zł a w Katowicach 350zł.
http://moto.allegro.pl/rozrzad-audi-a4- ... 50174.html
I co było by lepsze:
ROLKA NAPINAJĄCA RUVILLE LUB INA ?
ROLKA PROWADZĄCA RUVILLE LUB INA ?
Czy to obojętne ?
Jestem z Katowic to osobiście podjadę po to.
I pytanie czy znacie kogoś z okolic śląska kto lub jaki warsztat wymieniłby mi to ?
Bo jeden z Gliwic chce 180zł a w Katowicach 350zł.
do Audi 80 B4 TDI idzie taki napinacz, coś drogo biorą :shock: jakbyś miał bliżej to mógłbym spokojnie za 50zł wymienić i to z regulacją kąta wtrysku
poza tym coś drogo na tym allegro, u mnie w sklepie komplet rozrządu idzie kupić za ok 220zł i to z napinaczem z płetwą, który jest droższy <ok>
poza tym coś drogo na tym allegro, u mnie w sklepie komplet rozrządu idzie kupić za ok 220zł i to z napinaczem z płetwą, który jest droższy <ok>
przejdź się po sklepach, szczególnie tych mniejszych i powinni mieć od ręki taki jak trzeba (wystarczy powiedzieć "ten z płetwą" i będą wiedzieli jaki) <ok>maryjann pisze:A cha, to szkoda że tak daleko, a więc muszę najlepiej spisać numer silnika i iść do sklepu lub na allegro bo ten facet napisałbym mu podał numer silnika.
samemu wymiana paska to nic trudnego <ok>maryjann pisze:A co do wymiany to nie mam pojęcia gdzie.
Witam, dostałem dziś zestaw rozrządu i mam pasek z Contitech
Rolkę prowadzącą i pisze na niej INA
A na rolce napinającej NSK 6007dwa18a a na tej blaszce 979229 LITENS i pytanie czy to jest INA ?
Dostałem to w kartoniku biało zielonymi pisze zestaw rolek bez paska kraj pochodzenia Niemcy a ta rolka napinająca jest z Kanada a prowadząca z Slovakia.
A na rolce napinającej NSK 6007dwa18a a na tej blaszce 979229 LITENS i pytanie czy to jest INA ?
Dostałem to w kartoniku biało zielonymi pisze zestaw rolek bez paska kraj pochodzenia Niemcy a ta rolka napinająca jest z Kanada a prowadząca z Slovakia.
napinacz jest dobry, jak poprzednio wymieniałem rozrząd to właśnie taki założyłem (dali w sklepie), teraz po zrobieniu 70tys. km ten LITENS wygląda jak nowy i właśnie jego będę zakładał przy następnej wymianie mimo tego że ma już przelatane 70tys. kmmaryjann pisze: A na rolce napinającej NSK 6007dwa18a a na tej blaszce 979229 LITENS i pytanie czy to jest INA ?
No właśnie dostałem to samo. Do tego śruby itd. Wszystko luzem rozwalone w pudełku - nie w torebce. Pasek jest firmy INA. I tu mam pytanie jak sprawdzić datę produkcji paska i czy cały ten komplet to nie jakaś podróba.Witam, dostałem dziś zestaw rozrządu i mam pasek z Contitech
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Witam .Czy pasek bosch jest tak samo dobry jak contitech?Róznica cenowa miedzy nimi to tylko 20 zeta na korzysc boscha.W 1Z występuja ponoć dwie rolki prowadzące starszego i nowszego tupu ,po czym je poznać?Zastanawiam saie nad takim zestawem bo to koleś z mojej okolicy. http://moto.allegro.pl/rozrzad-audi-a4- ... 87251.html
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
raczej tak, ostatnio była akcja wycofywania i jakiegoś ulepszania podstawowych modeli pasków rozrządu contitech ile w tym prawdy nie wiem i dla czego też nie mam informacji, przez chwile były braki conti w hurtowniach tłumaczone właśnie takim zabiegiem. Co do boscha myślę że możesz śmiało montować co do zestawy to ten z aukcji jest od nr silnikaraaaf82 pisze:Czy pasek bosch jest tak samo dobry jak contitech
289576 w górę. różnica jest w napinaczu ty przykładowo starszy model http://moto.allegro.pl/rozrzad-vw-golf- ... 15447.html
chciałbym odświerzyc temat.. pzymierzam sie małymi krokami do wymiany rozrządu, mam klime z nieori chłodnica.. bede musial wywalic najprawdopodobniej obie chlodnice na bok, pytanie jest następujące jak to wszystko zrobic i z tymi rurkami od klimy zeby sie spierdzielil czynnik chłodzacy?? :roll: chyba ze nie ma innego wyjscia i trzeba bedzie od nowa ja nabic.. :cry: podkreślam że mogli by to zrobic bez zdejmowania chłodnic tylko david copperfield albo criss angel