[B4 ABK LPG] Czy odłączać pompę paliwa podczas jazdy na LPG?
[B4 ABK LPG] Czy odłączać pompę paliwa podczas jazdy na LPG?
Pompa paliwa w mojej niuni już pada - wiesza się, wystarczy ją wyjąć i lekko puknąć i znowu chodzi jak wściekła, ale mam dość nurkowania w baku. Postanowiłem wymienić pompę na nową, wpadłem na pomysł żeby zamontować przekaźnik który będzie ją wyłączał podczas jazdy na LPG, ale nie mam pojęcia czy to jest wskazane dla pompy i innych podzespołów, na necie czytałem że krążące paliwo chłodzi elementy układu wtryskowego. Co o tym sądzicie ?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2012, 11:53 przez abes7, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak , ale tylko orginalna wytrzyma tyle . Te podrabiane już tak długo nie pociągną . Fakt że jak jest dość paliwa w baku to tak szybko one nie siadają . Ja mam silnik ABT więc jak siadła pompa to odrazu założyłem przekażnik odcinający ją na paliwie. Już 2 lata tak śmigam i nic szczególnego sie nie dzieje.shellah pisze:pompa to wydatek rzędu 100zł więc czy to tak dużo raz na kilka lub naście lat?
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
.
u mnie pompa(stara-ori) się zawiesiła dwa razy i za trzecim postanowiłem ją zmienić
kupiłem nową - Autotronic (chyba, 170zł) 3 miesiące pojeździła i się spaliła(kosz był stopiony do pompy)
kupiłem boscha(ori) i założyłem przekaźnik który ją wyłącza podczas jazdy na LPG i teraz już rok jeżdżę bez problemów
także polecam montaż przekaźnika
kupiłem nową - Autotronic (chyba, 170zł) 3 miesiące pojeździła i się spaliła(kosz był stopiony do pompy)
kupiłem boscha(ori) i założyłem przekaźnik który ją wyłącza podczas jazdy na LPG i teraz już rok jeżdżę bez problemów
także polecam montaż przekaźnika