[ Dodano: 2010-09-14, 19:57 ]
I jak bym założył z trzema przewodami to będzie dobrze?? bo Właśnie taką już zamówiłem.

Bo masz sekwencyjny gaz gdzie komputer silnika steruje dawką wtryskiwanego gazu i przez to nie widzi takich anomalii jak w przypadku gazu I albo II generacji.HeavenQueen pisze:Ja mam gaz i żadnych błędów nie ma. Sonda ma być trój przewodowa.
Chyba tylko jakieś naprawdę prehistoryczne systemy wtrysku dadzą się nabrać na taką emulację.HeavenQueen pisze:aldi z tymi błędami przy II gen. to nie jestem pewien. Niby dlaczego miały by występować? Chyba po to się emuluje sygnał sondy żeby ich nie było? Prawda?
wymieniłem filtr, czujnik temperatury, świece i układ NW a przekaźnik 30 jest sprawny, a wtrysk rozruchowy postaram się dziś sprawdzić a co do reszty to chwilowo nie mam jak sprawdzić.HeavenQueen pisze:ab_ccc Sondę masz dobrą. Trzy druciki mają być. Sprawdzałeś czy wtryskiwacz rozruchowy podaje paliwo? Czy pozostałe wtryskiwacze dobrze pracują? Sprawdziłeś ciśnienie paliwa?
A filtr paliwa (benzyny) wymieniony? Jak u ciebie ze świecami i układem WN? Zapłon ustawiony porządnie na sześć stopni? Czujnik temperatury (niebieski) sprawny? Przekaźnik nr 30 sprawdzony?