[B3 2.0 3A]Problem z odpalaniem przy niskich temperaturach
[B3 2.0 3A]Problem z odpalaniem przy niskich temperaturach
Witam,
Zwracam sie z problemem bo widze ze wiele osob zna sie na temacie. Problem dotyczy odpalania przy niskich tempereturach, mianowicie po nocy musze go krecic z 10 sekund az zaskoczy. Moja wiedza na ten temat jest dosc drastycznie okrojona takze prosze o pomoc.
Zwracam sie z problemem bo widze ze wiele osob zna sie na temacie. Problem dotyczy odpalania przy niskich tempereturach, mianowicie po nocy musze go krecic z 10 sekund az zaskoczy. Moja wiedza na ten temat jest dosc drastycznie okrojona takze prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2010, 18:47 przez zielonny, łącznie zmieniany 1 raz.
A to czytałeś? https://audi80.pl/b3-16-ppproblem-z- ... t47540.htm
lub
https://audi80.pl/80-b4-20-abk-probl ... vt1305.htm
skorzystaj z szukajki,
lub
https://audi80.pl/80-b4-20-abk-probl ... vt1305.htm
skorzystaj z szukajki,
Powiem tylko tyle ze narazie silnik nadal ma problemy z odpalaniem, wiec stoje w miejscu natomiast sama wymiana regulatora cisnienia poprawila kulture pracy silnika takze czesciowo jestem zadowolony. Mechanik stwierdzil ze w ukladzie paliwowym moze byc woda, moze ktos z Was koledzy ma pomysl na to jak sie pozbyc h2O?
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
ja bym na twoim miejscu wymienił jeszcze czujnik temp cieczy chłodzącej odpowiedzialny za wtrysk rozruchowy jak to zrobisz powinno byc git nie kupuj tańszych niż 50 zł a co do wody w baku kup denaturat i wlej go do baku wiąże on wodę i i zostaje spalana razem z paliwem.0,5 litra na 5-10 litrów paliwa
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
Sprawwa wyglada nastepujaco, wymienilem :
- czujnik temperatury cieczy
- kopulke
- palec
- przewody
no i nadal samochod nie chce odpalic, rozrusznik kreci tak dlugo az w pewnym momencie zaskoczy na 500 obrotow (ale i tak to trwa jakies 10 min), a przy przycisnieciu pedalu gazu sie dusi i gasnie
Panowie podpowiedzcie cos :cry:
- kopulke
- palec
- przewody
no i nadal samochod nie chce odpalic, rozrusznik kreci tak dlugo az w pewnym momencie zaskoczy na 500 obrotow (ale i tak to trwa jakies 10 min), a przy przycisnieciu pedalu gazu sie dusi i gasnie
Panowie podpowiedzcie cos :cry:
WITAM WSZYSTKICH POSIADACZY 80-atek! posiadam b3 z silnikiem 2.0e kod 3A i mam troszke inny problem na benzynie! mianowicie nie chodzi mi na wolnych obrotach,normalnie odpala ,wkreca sie na obroty,po zdjeciu nogi z gazu od razu gasnie,na gazie jest ok,wymienilem juz dwa czujniki krokowe i nie pomoglo! moze mi ktos pomoc?
mentorek pobierz i poczytaj > TO
zielony
jakie masz świece powinny być NGK-BUR6ET
sprawdziłeś czy działa wtrysk rozruchowy?
wymieniłeś regulator ciśnienia ten przy rozdzielaczu i jakie ciśnienie podaje pompa.
jest jeszcze tzw. kompensator ciśnienia (odpowiedzialny za utrzymanie ciśnienia w układzie) zaraz obok pompy paliwa i filtra.
apropo filtra paliwa kiedy był wymieniany?
zielony
który ten z góry czy z dołuwymienilem :
jakie masz świece powinny być NGK-BUR6ET
sprawdziłeś czy działa wtrysk rozruchowy?
wymieniłeś regulator ciśnienia ten przy rozdzielaczu i jakie ciśnienie podaje pompa.
jest jeszcze tzw. kompensator ciśnienia (odpowiedzialny za utrzymanie ciśnienia w układzie) zaraz obok pompy paliwa i filtra.
apropo filtra paliwa kiedy był wymieniany?